Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ikisi merkez toplam 9 ilçede yapılan eğilim yoklamasının sonuçları açıklandı. 
CHP Denizli’de eğilim yoklaması heyecanı yaşandı. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin yanı sıra Baklan, Bekilli, Çal, Çardak, Honaz, Sarayköy ve Serinhisar’da belediye başkan adayı olmak için aday adayları yarıştı. Denizli’nin Büyükşehir olmasının ardından kurulan Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde eğilim yoklamaları Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılırken adaylar kıyasıya yarıştı. Akşam saatlerinde belli olan eğilim yoklaması sonuçlarını ise CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu açıkladı.
Pamukkale Belediye Başkan adaylığı yarışında İbrahim Vural 729 oyla ilk sırada yer alırken, Ahmet Divarcı 644, Selahattin Koçdemir ise aldı. Merkezefendi Belediye Başkanlığı adaylığında ise Arif Balkanay 1020, Teoman Sancar ise 791 oy aldı. Merkezde Pamukkale ve Merkezefendi ilçeleri belediye başkan adaylarını belirlemek için sandık kurulurken, Baklan, Bekilli, Çal, Çardak, Honaz, Serinhisar ve Sarayköy ilçelerinde de eğilim yoklaması yapıldı.
Denizli’nin Baklan ilçesinde Ali Başparmakkaya 33’la, Bekilli ilçesinde Mustafa Başkafa 58 oyla, Çal ilçesinde Ahmet Hakan 195 oyla Çardak ilçeinde Ali Altıner 64 oyla, Honaz ilçesinde Mevlüt Kurban 174 oyla, Sarayköy ilçesinde Rifat Kapancıoğlu 417 oyla, Serinhisar ilçesinde ise Hüseyin Gemi 181 oyla birinci oldu.
Eğilim yoklamalarının tamamlanmasının ardından parti binasında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu sonuçların partileri için hayırlı olmasını diledi. Demokrasi örneğini verdiklerini kaydeden Çavuşoğlu,"Eğilim yoklamaları bizim için iyi bir ortamda geçti. Artık bu saatten sonra ortaya çıkan sonuçları genel merkeze göndererek, genel merkezin vereceği kararı bekleyeceğiz. CHP tarihinde bugüne kadar yapılan bu eğilim yoklamalarında, çıkan sonuçlar hep göz önüne alınmıştır. CHP’nin ilk Parti Meclisi Toplantısı’nda kesin adaylar belirlenerek açıklanacaktır" dedi.