CHP 34. Muğla Olağan İl Kongresi'nde başkanlığa seçilen Mustafa Öztürk, eski İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü'den mazbatayı alarak görevine başladı. İl binasında düzenlenen devir teslim törenine CHP eski Milletvekili Fevzi Topuz, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, İl Genel ve Belediye meclisleri üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Ülkü, açılış konuşmasında, "Pazar günü yaşadığımız bayram coşkusunu, bugün taçlandırdık. Örgütümüzde kan değişimi gerçekleştireceğiz. Yeniden daha güçlü bir yönetim anlayışı benimseyecek yeni il başkanımıza görevi devreceğiz. Pazar günü çok ciddi bir sınav verdik, demokrasi sınavından başarıyla çıktık. Bundan sonra daha güzel bir siyaset anlayışıyla yürüteceğimizi düşünüyorum. Görevini daha iyi yapacağından eminim ve bu duygularla kendisine mazbatasını teslim ediyorum." dedi.

İl Başkanı Öztürk ise demokrasilerin olmazsa olmazının, değişik görüşlerdeki insanların ortak akılla hareket etmesi olduğunu belirterek, "Belediye başkanlarım, il genel meclis üyelerim, ilçe başkanlarım ve partimin her kademesinde görev yapan arkadaşlarımla birlikte partimizi en uç noktaya götüreceğiz. Ortak aklı her yerde kullanacağız. Bugün bu görev bana verildiyse ömrümün en onurlu görevi." şeklinde konuştu.

Belediye Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, Murat Tevfik Ülkü’nün aday olmadığı il kongresinde 626 delegenin 311’inin oyunu alan Mustafa Öztürk başkan seçilirken CHP Parti Meclisi üyesi ve önceki dönem milletvekili Ali Arslan ise 282 oyda kalmıştı.

CHP Muğla İl Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer alıyor: Ali Genek, Saadettin Ünsal, Murat Tevfik Ünlü, Gülgün Keyf, Şükran Gider, Neriman Seçer, Münevver Başaran, Filiz Tursun, Hayriye Balkan, Aslı Öztürk, Azmi Cihangir Aygın, Halil İbrahim Sağuş, Kerem Doğu, Mehmet Kara, Hasan Balı, Ali Alper, Ulaş Dural, Hakan Ünsal, Suat Özbek ve Utku Yılmaz.