AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, CHP’nin mikro milliyetçilik ve kirli siyaset yaparak insanları ayrımcılığa sevk ettiğini öne sürdü. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün geçen gün yaptığı açıklamalara, Nihat Öztürk parti binasında 12 ilçe başkanının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

CHP'nin partilerini zenginleşme kulübü olarak görmelerinden mutlu olduğunu söyleyen Öztürk, "2002 yılında milli gelir 230 milyon dolarken 2011'de 772 milyon dolar oldu. Kişi başına düşen milli gelirse 2002'de 3 bin 492 dolarken 2011'de 10 bin 444 dolara yükseldi. Merkez Bankası döviz rezervi 2002'de 28,3 milyar dolarken 2011'de 100 milyar doları aştı. Merkez Bankası gecelik faizi yüzde 44'lerden yüzde 5'e geriledi. IMF'ye 23 milyar dolar borcumuzu ödeyerek borç verecek hale geldik. Turizm gelirimiz 2012'de 23 milyar dolara yükseldi. Türkiye'ye 2002 yılında gelen 13,2 milyon turist, 2012'de 31,4 milyona yükseldi. Geçen 11 yılda, ülke ve millet olarak zenginleştik." dedi.

Türkiye'de yapılan son seçimlerde her iki kişiden birinin oyunu alan AK Parti'yi yok sayan zihniyeti anlayamadığını dile getiren İl Başkanı Öztürk, "Bu kibir, milletini yok sayan zihniyet hiçbir zaman milletin teveccühünü göremeyecektir. Yine aynı CHP İl Başkanı, AK Parti'nin Bodrum ve Marmaris koylarını yandaşlara pazarlandığını öne sürerek, 'çamur at, izi kalsın' mantığıyla ucuz siyaset peşindedir. Sayın il başkanını, bu iddialarını ispatlamaya davet ediyorum. Marmaris Orhaniye’de hangi koy, hangi yandaşa satılmış? Sayın başkandan bu soruların cevaplarını istiyorum. Güvercinlikteki Pina Yarımadası'nın da yine yandaşlara peşkeş çekildiğini iddia ediyor. Yarımadadaki söz konusu inşaat 2008 yılında ruhsatlandırılırken bakanlık tarafından kat plan tadilatı yapılmasının ardından bölgedeki inşaat çalışmaları yasalara uygun şekilde devam etmektedir. Eğer bununla ilgili bilgi ve belge varsa birlikte başsavcılığa giderek suç duyurusunda bulunalım." ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Bodrum'da ev hapsinde tutulması konusundaki açıklamasını da gülünç bulduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Öztürk, "PKK'nın elebaşısıyla Bodrum'da ev hapsine gönderme konusunda anlaşma yapılmış. Bu anlaşmayı kim, ne zaman, nerede yapmış? Sayın milletvekili de aynı genel başkanları gibi 'iftira at, izi kalsın' mantığıyla açıklama yapmış. Vatandaşlarımız onların ne yapmak istediğini anladı ve gereken cevabı da seçimlerde verecektir. Muğla'da AK Parti'ye ilginin arttığını onlar da biliyor. Bunun için böylesine fütursuzca, bilgiye ve belgeye dayanmayan açıklamalar yapıyorlar. Yakında, 'Elebaşını milletvekili yapacaklardı, onun için PKK katliam yapıyor.' derlerse şaşırmam." diye tepki gösterdi.

Nihat Öztürk, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne alınan işçilerin Karadenizli olduğu yönündeki iddiaları da ise sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: "Öncelikle bu anayasal eşitlik ilkesine aykırı, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmaya yönelik bir demeçtir. AB normlarına ve Birleşmiş Milletler anlaşmalarına aykırı bir açıklamadır. Yine de sordukları için cevap veriyorum. Ormana alınan işçiler Muğla'dan 23, Köyceğiz'den 7, Milas'tan 23, Yatağan'dan 8, Ula'dan 9, Marmaris'ten 13, Fethiye'den 15, Aydın, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Denizli'den 1 kişidir. Gördüğünüz gibi hiçbiri Karadeniz doğumlu değil. Mikro milliyetçilik ve kirli siyaset yaparak insanları ayrımcılığa sevk eden Sayın CHP İl Başkanı'nı, Muğlalılara ve tüm vatandaşlarımıza havale ediyorum."

Bu arada İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu, toplantı esnasında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.