Arslan, "Hesap sorma zamanı tarihi dönemeç olan nisan referandumudur. Bugün kendisi istihbarat ve güvenlik zafiyeti halini almış iktidara en ağır yanıtı milletimiz verecek. Bu iktidar, Uğur Mumcu'nun Rabıta'sının kaçınılmaz bir sonucu haline gelmiştir" dedi. 

Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "OHAL şartlarında özgürlükleri, haber alma hakkını, insan haklarını yok sayan bir iktidar varken, Türkiye'yi bölgesinde ateşe atan, rejime açıkça düşman bir parti devleti ortadayken anayasa referandum süreci son çıkıştır. Faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktan korkan, artık kendisi istihbarat ve güvenlik zafiyeti haline gelmiş bu iktidar, Uğur Mumcu'nun bizi yıllar önce uyardığı rabıtanın kaçınılmaz bir sonucudur" dedi. 

AK Parti iktidarının hala devletin yetkilerini tarikatlarla paylaştığını, eğitimde gericiliğe şube açtırdığını öne süren Arslan, "Üniversite özerkliğini ortadan kaldıran, laikliği yok sayan bu iktidar anayasa referandumunda Türk Milletinden en ağır yanıtı alacaktır. Devlet malını yok pahasına satan, esnafı, çiftçiyi borca batıran, Türkiye'yi terör sarmalının içine sokan, tarikat-siyaset-ticaret üçgeninde ülkeyi paylaşan bu iktidara karşı, Uğur Mumcu'nun aydınlattığı yolda mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 

İktidarın yanlışlarının hesap sorma zamanının referandum sandığı olduğunu vurgulan Arslan, "Bunca yanlışın ve gafletin hesabı elbette sorulacaktır. Hesabın tarihi ve adresi nisan ayında sandıktadır. Milletimiz, devletine, geleceğine, ülkesine sahip çıkacak, yarınını belirsiz ve karanlık hesaplara, tek adamlık rejimine terk etmeyecektir. Laik ve demokratik Cumhuriyet, saltanat sevdalılarına, Saray kaynaklı hilafet arayışlarına bırakılmayacak kadar değerlidir. Uğur Mumcu'nun Cumhuriyet idealleri ve mücadelesi için elbette hesap sormaya devam edeceğiz. Bu hesabın görüleceği ve sorulacağı en yakın gün Anayasa referandumudur. Bunu da halkımız yapacaktır" dedi.