ANKARA (CİHAN)- CHP, 'temiz siyaset' anlayışıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mal bildirimini kamuoyuyla paylaştı.
CHP'nin resmi internet sitesinden yayınlanan mal bildiriminde, "Yönetimde demokratikleşme, saydamlık ve dolayısıyla iyi yönetim uygulanması; uluslar arası temiz siyaset ilkelerin gereği olan daima şeffaf ve hesap veren bir yönetimle mümkündür. Bu ilke ahlaklı siyasetin yanı sıra ekonomik ve sosyal kalkınmanın da ön koşuludur. CHP, parti yönetiminde esas olan gün ışığında yönetim anlayışını kamu yönetimine de egemen kılacaktır. Bu anlayış; 'hesap veren, şeffaf ve gün ışığında yönetim' anlayışıdır." denildi.
11 Ağustos 2011 tarihli mal bildirimine göre Kılıçdaroğlu'nun İstanbul İçerenköy, Ankara Balgat ve Akyurt ile Tunceli'de 25 bin, 142 bin, 15 bin, 3 bin ve 300 bin lira değerinde toplam 5 konutu bulunuyor. Ayrıca bilgiler arasında 14 bin lira değerinde 2004 model Renault Clio marka otomobili yer alıyor. Kılıçdaroğlu'nun altın ve mücevherat bilgilerinde ise 1 adet pırlanta yüzük yer alıyor. Ancak değeri belirtilmemiş.
CHP liderinin Feridun Özgen adlı kişiden de 7 bin TL alacağı bulunuyor. 2 bin 733 TL değerinde diğer taşınır mal bildirimi yer aldı. CİHAN