CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Köyceğiz, Akyaka ve Marmaris'teki programlarına katılmak üzere Dalaman Havalimanı'na geldi. Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle Dalaman ve Köyceğiz’de tur atarak halkı selamladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Köyceğiz ilçe merkezinde parti otobüsünden halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, “Aylardır soruyorum, Uludere'ye uçak gönderdiniz. Talimatı kimden, istihbaratı kimden aldınız? Konuşmuyorlardı. ABD açıkladı, 'Ben verdim.' dedi. 'Ben verdim ama siz beceremediniz, gidip vatandaşları bombaladınız.' dedi. Düşünün, eğer bir ülke kendi istihbaratını başka bir ülkeye endekslemişse o ülke bağımsız değildir. Bir ülke, kendi dış politikasını başka bir ülkenin dış politikasına endekslemişse o hükümet milli değildir, gayrimilli bir hükümettir o hükümet. Biz kendi halkımıza, kendi istihbarat kaynaklarımıza güvenceğiz. Siz nasıl olur da kendi geleceğinizi, kendi istihbaratınızı, kendi dış politikanızı birisine endekslersiniz?" dedi.

Yılın beşinci ayının sonuna gelinmesine rağmen memura hâlâ zam verilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer CHP iktidar olsaydı, bütün memurlar sokaktaydı şimdi. Bütün memurlar, 'Bizim maaşımızı nasıl ödemiyorsunuz?' derdi. Neden? Biz özgürlüğü savunuruz da onun için. Baskı yapıyorlar, şiddet uyguluyorlar onun için. Emeklilerin durumu şu anda çok iyi. Emekliye bir şey diyemem. Emeklilerin durumu da keyfi de yerinde. Ben emeklilerin hakkını savundum. Emeklilerin büyük bir kısmı gidip AKP'ye oy verdi. Dolayısıyla ben bir şey demiyorum. Ben 9 milyon emeklinin hakkını her yerde savunacağım." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca’yı ziyaret etti.