MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısında amacının, BDP vasıtasıyla TBMM’de PKK tezlerini konuşmak olduğunu söyledi. Ayhan, partisinin Denizli il binasında düzenlediği basın toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi. Hükümetin terörle mücadele ve ekonomi politikalarını eleştiren Ayhan, ülkenin idare edilemez duruma getirildiğini öne sürdü: “Bunu hep birlikte görüyoruz. Ülkemiz gerek içeride gerek dışarıda siyasi olarak sıkıntılar içerisindedir. İçinde bulunduğumuz kanlı bilanço, AKP’nin eseridir. Bunun siyasi sorumlusu, iş yapmaktan öte laf yetiştirmekle meşguldür. AKP’nin pısırık, gevşek, terörle mücadeleden ziyade müzakereci politikaları ülkeyi bu hale sokmuştur.”

Bölücülüğü açılım politikalarıyla AK Parti'nin dirilttiğini iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, CHP’nin Meclis'in olağanüstü toplanması önerisiyle terörle mücadeleyi gevşeterek, PKK’nın tezlerinin konuşulmasına imkân sağlayacağını söyledi: “CHP, BDP vasıtasıyla TBMM’de PKK tezlerini konuşmak istemektedir. Bunların yarısı ulusalcı, yarısı yeni aşılarıyla BOB’cu, çoğu da arada kalmıştır.”

MHP’nin terörle mücadele konusunda görüşlerinin açık ve net olduğunu ifade eden Emin Haluk Ayhan, “TBMM’de PKK’nın kontenjanıyla konuşarak, güvenlik görevlilerinin hiçbir zaman morallerini kırmamak lazımdır. CHP, Parlamento'ya girip yemin edileceği zaman etmiyor. Şimdi de mücadeleye destek verileceği zaman farklı bir şey öneriyor.” şeklinde konuştu.