Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin merkez Kepez ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerin belediye başkanlıklarını almayı hedeflediklerini kaydetti.
2014 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine iddialı hazırlandıklarını belirten CHP İl Başkanı Devrim Kök, bu seçimlerde hiç belediye başkanlıklarını almadıkları yerleri alacaklarını belirtti. Kök, "CHP’li olan belediyeleri tekrar alacağımıza inanıyorum. Ama uzun zamandır belediye başkanlıklarını almadığımız yerleri almak bizim hedefimiz. Bunların en başında da Kepez ilçesi geliyor. Serik ve Alanya ilçelerinde çok iddialıyız. Korkuteli, Elmalı, Demre’de çok aktif çalışıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalara bayramdan sonra daha da hız vereceğiz" diye konuştu.
AK PARTİ AYNI OYU ALAMAZ
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse’nin "Gezi Parkı olaylarından sonra yaklaşık 20 bin kişiyi AK Parti Antalya Teşkilatı'na katıldı" söylemlerini eleştiren Kök, "Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile iyi arkadaşız. Gezi Parkı eylemlerinin Antalya’da AKP’ye oy vermiş vatandaşlar tarafından bile sokağa çıkılmak suretiyle protesto edildiğini biliyoruz. Bize ciddi katkı yapacak olay sadece Gezi Parkı olayları değil, 2B konusu ve Bütünşehir Yasası’nın vatandaşa getirileri olacaktır. AKP’nin bundan önce aldığı oyu, bir daha alabilme ihtimalini çok az görüyorum. Ama tabi ki önemli olan şu yerel seçimlerde herkes tarafından kabul gören adaylarımızla AKP’ye çok daha fazla fark atacağımıza inanıyoruz" dedi.
CHP'NİN KAPISI HERKESE AÇIK
Her ilçede en az 6-7 tane aday adayları olduğunu hatırlatan Kök, "Bu da CHP’nin bu seçimlerde çok iddialı olduğunu gösteriyor. Büyükşehir’de mevcut belediye başkanımız Mustafa Akaydın ve Bekir Kumbul aday adaylığı konusunda müracaat yaptılar. Başka adayları olduğunu da biliyoruz. Onlar da bayramdan sonra müracaatlarını yapacaklar" şeklinde konuştu.Aday adaylarının fazla olmasını CHP’nin bir zenginliği olarak niteleyen Kök, "Bütün aday adaylarına kapımız açık. CHP’nin programını, tüzüğünü benimsemiş, şaibesi olamayan herkese kapımız açık. CHP’den içinden değil, dışarıdan da herkese kapımız açık" dedi.
AKP İLE FARK 7-8
CHP Genel Merkezi’nin yaptığı son ankete Antalya’da CHP’nin AK Parti’den 7-8 puan önde olduğunu işaret eden Kök, "Biz farkı kontrol ediyoruz. Bağımsız kuruluşların yaptığı anketlerde de biz önde görünüyoruz. Bu farkında daha da açılacağına inanıyorum. Herkes tarafından kabul gören adaylarla yola çıkacağız" ifadelerini kullandı.
40 BİN 50 ÜYE
Şu an itibariyle 40 bin 50 üyelerinin olduğunu kaydeden Kök, "AKP’den şu farkımız var. İnsanlar bizim partimize kayıtlı olduğunu biliyorlar. Kimlik toplayarak kayıt yapmıyoruz. Çantalarla toplamıyoruz. Formla, kimlikle olacak olsa biz bir günde 300 bin üye yaparız" dedi.