Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Kongreleri Çardak’ta devam etti. Belediye Binası Kongre Merkezi’ndeki kongreye AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve partililer katıldı. Yoğun katılımın olduğu kongre 
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarla devam etti. 

MUHALEFETE ÇAĞRI

Konuşmasında muhalefete çağrıda bulunan Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, “Çardak önümüzdeki seçimlerde yüzde 50’nin üzerine çıkabilecek potansiyele sahip. Yeter ki birlik olsun. AK Partili olmak mutluluk ve gurur kaynağıdır. MHP’lileri, CHP’lileri düşünüyorum da bunlar elin içine çıktıklarında CHP’liyim ve MHP’liyim derken mecburen boyunları aşağı düşmüş şekilde söylüyorlar. Biz onlara ‘gelin yöneticilerinizden kurtulun, kurtulamıyorsanız gelin beraber hizmet edelim’ demiştik. Hala diyorum ki’ buyurun gelin AK parti’de millete hizmet edelim, çocuklarımıza iyi bir gelecek için çalışalım.’Şimdiye kadar hizmet etmiş olan AK Partili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum” diye söyledi.

UÇAR “AK PARTİ’NİN RAKİBİ YOK”

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar siyasette vefanın önemine dikkati çekerek, “Bugün biz varız, yarın başkaları gelecek. Önceki yer alanlara vefalı olmak siyasetin gereğidir. Biz AK Parti olarak Türkiye’deki siyaset anlayışını değiştirdik. Türkiye’de 57. Hükümet’e kadar partilerin iktidarda kalma süreci 16 aydı. Ne zamanki AK Parti siyaset sahnesine çıktı o zaman Türkiye’de siyasette milat oluştu. Biz bekleyen hizmetlere el attık ve gördük ki bir ülkede siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar da oluyor ve görüyoruz ki Türkiye şu 10 yılda nerelere geldi. Bizden öncekiler bunu yapamadı” dedi.

ÇARDAK’A 7 AYDA 3 MİLYONLUK YATIRIM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi’nin Çardak’a ve Denizli’ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. ‘Bu davaya sahip çıkmak gerekiyor’ diyen Zolan, “Bu dava milletin davasıdır. Millete hizmet davasıdır. 30 Mart’ta Çardak yanımızda oldu sizlere teşekkür ederim. Burada itfaiye ve cenaze hizmetleri sistemi kurulmuştur. Gözlü yolumuz bitti. Verdiğimiz sözü tuttuk. 5 yıl boyunca buraya ne söz verdiysek harfiyen yerine getireceğiz. Mehmet Pala’ya ve yeni ekibine çok teşekkür ederim. Kendilerine başarılar dilerim” dedi.
 Çardak’a büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Zolan, “ 7 ay boyunca Çardak’a 3 Milyon TL yatırım yaptık. Önümüzde atık su arıtma tesisi var. 2015 yılında bu tesisi tamamlayacağız. Gemiş’te kanalizasyon çalışmalarına başlayacağız.  Çardak’ın en büyük sıkıntısı Ankara karayoludur. Burada çok canlar gitti. Bize düşen tedbir almaktır. Önümüzdeki süreçte hem alt geçitleri hem de üst geçitleri yapacağız. Çardak’a önümüzdeki süreçte yapacağımız yatırımların bedeli 10 Milyon’un üzerindedir. Karayolları bu işi yapamazsa büyükşehir belediyesi olarak biz yapacağız. Haziran 2015’teki son engeli hep beraber aşmamız lazım. Sizlerin de desteğiyle el ele omuz omuza hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından yapılan seçimde AK Parti Çardak İlçe Başkanlığı’na Mehmet Pala seçildi.

AK Parti Çardak İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ali Aksöğüt, Şeyda Akpınar, Güllü Baş, Tezcan Aydınalın, Nermin Saldamlı, Mustafa Sarı, Ömer Yakar, Halil Yüksel, Mehmet Başdağ, Bekir Mersin, Ramazan Ağıl, Nail Gezer, Ahmet Demir, Abdi Tokay. İl Kongresi delegeleri ise: Mehmet Pala, Mahmut Öztürk, Mehmet Başdağ, Abdi Tokay, Yaşar Ünlü, Aslıhan Kökmen, Ahmet Tok, Kadir Pala, Ali Yalçınkaya, Ahmet Korkmaz.