Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Çameli Kaymakamı Şerif Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Çameli İlçeTeşkilat Başkanı Tanju Gököz, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, muhtarlar, ilçe halkı ve davetlilerin katılımı ile yapılan törende Bakan Zeybekci, “Büyükşehir belediyemiz birlikte ilçe belediyemiz eski döneme nazaran 25 yılda yapılacak hizmeti 1 yılda yaptı” dedi. Konuşmasının başında “Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından 1 yıldan daha kısa bir süre içinde Çameli’ye yapılan bu yatırımlar, eski belediyecilik ile 25 yıllık süreçte yapılacak hizmetlerden daha fazla” diyerek konuşmasına başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Biz Denizli ve Çameli sevdalısıyız. Çameli’ye yapılan yatırımların yanısıra ilçemiz, 1 Ocak 2016’da hastaneye kavuşacak” dedi. 

16 EKİM 2016 TARİHİNİ VERDİ
Çameli yoluna değinen ve “Binlerce kilometre hızlı tren yaptık. Dağları deldik tünel yaptık. Ama Çameli yolunu yapamadık. Hakkınızı helal edin. 16 Ekim günü çok daha farklı bir sistemi ile yol yapımı işi ihale yapılacak. Bu kez davet usulu ile 2016 yazında bitmek üzere ihalesi yapılacak” dedi. 

ÇAMELİ YOLU NİHAT 
ZEYBEKCİ’NİN NAMUSUDUR
 “Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürüne,  Honaz tüneli, Aydın-Denizli otoyolu, çevre yolu gözümde değil ille de Çameli yolu dedim” diyerek kararlılığını yineleyen Bakan Zeybekci, “Bu güne kadar Çameli için istenen ve yapılmayan hiçbir şey yok. Denizli’nin neye ihtiyacı varsa hepsini yapmaya hazırız. Bu güne kadar bir tek mazeret çıkarmadık. Ne istenirse anında yapılıyor. Yapılmaya da devam edilecek. Yol meselesini unutun. Çameli yolu Nihat Zeybekci’nin namusudur. Yolları yapacağız. Çin Ekonomi Bakanı ile oturduk. Edirne’den Kars’a hızlı tren hattı, Antalya-İzmir hızlı tren, Antalya-İzmir otoyolları konuştuk. Biz hazırız diyorlar. Biz her şekilde yolları yapmaya hazırız diyorlar” dedi. 

GENEL TABLO ÇİZDİ
Ülkenin genel durumu hakkında bir tablo çizen Bakan Zeybekci, “Türkiye, dünyanın en büyük hava alanını yapıyor. En uzun köprülerinden bir tanesini Marmara Denizinin üstüne yapıyor. İki direk arası en uzun köprüyü Çanakkale’ye yapıyor. Yaklaşık olarak 2023’e kadar yüzlerce kilometre uzunluğunda tünel yapılacak. İki tane nükleer santraller yapıyor. Buna karşın Türkiye, krize gidiyor diyorlar. Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen 7. ülkesi. Türkiye’nin bütçe açığı tarihte ilk kez iç ve dış ticarette dengeye doğru gidiyor. İlerleyen zamanlarda bütçe fazla vermeye başlayacak. Türkiye, bütün etrafındaki dengelere ragmen 1,5 yılda cari açığını en hızlı düzelten birinci ya da ikinci ülke oldu. Hayatında iki tane koyunu güdemeyen, yumurta satmasını beceremeyen, tecrübesi olmayanların akşam ekranlarda ahkam kesmesi anca bu kadar olur. Türkiye’ye bir daha IMF gelmeyecek. Dünya Bankasından Ekonomi Bakanı gelmeyecek. Yüzde 7000 faizleri görmeyecek” dedi. 

“SÖZ VERDİK YAPIYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Burda bir çok sözler verdik. O sözleri Ekonomi Bakanımız, Valimiz, milletvekillerimiz el ele vererek, kol kola girerek bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Daha yolun başındayız. Daha önümüzde 3,5 yıl var. Hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Ülkemizde birlik ve dirlik olması lazım. 1 Kasım’a uzanan bu yürüyüş, ülkemizin birliği ve dirliği için çok önemli. Yeni itfaiye binası yapacağız. Arıtma tesisi yapılacak. Garajımızı 2016’da bitireceğiz.  Halı sahalar yapılıyor. Su depoları  yapılıyor. Çameli’nin altını üstüne getireceğiz. Kanalizasyon ve içme suyu ile birlikte Çameli en çevreci ilçe olacak. Daha iyi ve daha güzeli el ele yapacağız. Yarınımız bu günden daha güzel olacak” dedi. 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, “Yayla seracılığı noktasında çok iyi yerdeyiz. Biz de yerel yönetimler olarak destek vermekteyiz. Seracılık , fasulyecilik gibi çalışmalarda üreticilerimize destek vereceğiz. Seracılık ile güzel bir noktaya geleceğimizi düşünüyoruz.Yayla ve doğa turizmi konusunda ön plana çıkmak istiyoruz. 20 bin nüfuslu bir ilçede 2 proje geçirdik. 1 milyonluk hibe ilçeye kazandırılacak. Yayla turizmi bu projelerle canlanacak. Yolun olduğu güzergah kolay bir yol değil. Bakanımız, Karayolları Genel Müdürününe Çameli yolunu bitirin talimatı veriyorsa bu yol bizim için önemlidir. Bizlere 1 yıl daha müsaade edin. Hep birlikte bu yolu açacağız” dedi. 
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde tören gerçekleşti. Bakan Zeybekci ve beraberindeki heyet, yapımı devam eden Çameli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.