Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantısının ilk birleşimini Honaz’da yaptı. Honaz Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini ve Başkan Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı kapsamında açıkladığı 121 Dev Proje’yi anlatan tanıtım filmi ile başlayan toplantıda Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu bir konuşma yaptı. Denizli’nin büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana Honaz’da büyük yatırımlar yapıldığını belirten Honaz Belediye Başkanı Devecioğlu, “Ben Honazımızın 22 mahallesinde yaptığı hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan olmak üzere meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye’ye örnek olduk”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, bugüne kadar Honaz ilçesine yapılan ve önümüzdeki dönemde yapılacak projeleri anlattı. Başkan Zolan, “Büyükşehirden sadece Denizli’de değil Ankara’da da övgüyle bahsediliyor. Bunu meclis üyelerimizle el ele vererek hep birlikte başardık. Oy birliğiyle aldığımız kararlarla tüm Türkiye’ye örnek olduk. Çünkü mesele hizmettir, mesele eser bırakmaktır. Bu makamlar gelip geçicidir. Mesele görevde kaldığımız sürece görevimizin hakkını verebiliyor muyuz? Eser ve iz bırakabiliyor muyuz? Gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyor muyuz? Bizim davamız ve hedefimiz budur” diye konuştu.





“Garaj ihale aşamasında”

121 Dev Proje kapsamında Honaz’a yapılması planlanan otogarın ihale aşamasına geldiğini müjdeleyen Başkan Zolan, yine ilçeye yapılacak kapalı yüzme havuzunun da bir yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Honaz’ın bir üniversite şehri olduğun vurgulayan Başkan Zolan, “Şu an Honaz ilçemizde 3 bin 500 olan öğrenci nüfusumuz 5-10 yıl sonra 10-15 bini bulabilir. Çünkü Pamukkale Üniversitesi’nin ikinci kampusu olarak Honaz seçildi” dedi. Açılış konuşmalarının ardından haziran ayı toplantılarının ilk birleşimine geçildi.

Honaz esnafını ziyaret etti

Meclis toplantısı öncesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler Honaz esnafını ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Honaz’da Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını inceleyen Başkan Zolan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nu da makamında ziyaret ederek, Honaz Belediyesi Şeref Defterini imzaladı.




Kaklık'ta Meclis Toplantısından sonra iftar yemeği verildi Kaklık mağarasına ziyaret edildi.



Zekican Şenkaya