1 Kasım erken genel seçimi’nde AK Parti’den Milletvekili seçilen Şahin Tin, seçimleri değerlendirdi. Tin, teşkilatlara ve vatandaşlara teşekkür ederken “1 Kasım seçimlerinde kazanan ülkemiz ve milletimiz oldu. Bu zafer AK Parti’nin zaferi değil. Bu zafer Denizli ve Türkiye’nin zaferidir. En zor zamanlarda milletimiz her zaman yanımızda dimdik durdu. Bizi bağrına bastı. 1 Kasım’da millet olarak demokrasi sınavını başarıyla verdik. Daha yolun başındayız. İnşallah milletimizle birlikte nice yollar kat edip, nice güzel hizmet ve hedeflere birlikte yürüyeceğiz. Allah bizi utandırmasın” dedi.
Kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür eden Tin “Sandığa gidip demokrasi sınavı adına oy veren tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Bize oy veren milletimiz istikrar, güven ve huzurun yanı sıra sorunlarına çözüm istediğini açık bir şekilde ortaya koydu. Milletimiz çözümün ayak seslerini böylece ortaya koydu. Demokrasiden, hukuktan, sevgiden, merhametten bir adım geriye gidilmeyeceği gibi muasır medeniyet seviyesini daha da yükseklere taşıma noktasında gayretimizde emin adımlarla sürecektir. Artık bu millet ülkemiz üzerinde oynanan oyunları fark etmiş ve 1 Kasım’da çözümün önünü açmıştır” dedi.
 Tin ayrıca “Memleketim için mücadeleme başladığım ilk günden bu yana yanımda yer alan ve bana sürekli destek olan, başta eşim Aynur Hanım ve evlatlarım Batuhan ve Çağatay’a, her zaman hayır duaları ile hareket ettiğim annem ve babama, yakınlarıma, dost ve arkadaşlarıma, Denizli ve tüm ilçelerindeki küçükten büyüğe tüm partililerime ve hemşehrilerime bana verdikleri destek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Verilen bu emaneti görev yaptığım sürece daha da yukarılara çıkarmak için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Hiçbir zaman ‘ben’ olgusu ile hareket etmedim. Hep ‘biz’ dedim. Bundan böyle de öyle olmaya devam edecek. Denizli’nin en ufak meselesinde bile her zaman en önde savaşacağıma ve bu kentin daha da ileri gitmesi için mücadelemi, sonuna kadar sürdüreceğime kimsenin şüphesi olmasın” dedi.