AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Araştırma Ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının tümü üzerinde oyunun rengini belirtmek üzere lehte söz alarak konuşma yaptı.

Milletvekili Şahin Tin, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında, milletin huzuru, vatanın özgürlüğü, bayrağın ilelebet bu topraklarda varlığı için canlarını veren ve dün defnedilen Denizlili şehit Mustafa Uygun başta olmak üzere tüm aziz şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Milletvekili Şahin Tin, konuşmasının devamında yaşanan terör hadiselerine de değinerek şunları ifade etti; “Ülkemizde yaşanan terör uzantılı elim hadiseler bizleri derinden üzmektedir. Aslına bakıldığında Ülkemizin büyümesinin önündeki en büyük engel iç huzurumuza yönelik dışarıdan organize edilen ve içerideki taşeronların maşa olduğu adı her ne olursa olsun teröristlerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hiçbir milletvekilinin terör taşeronluğu yaparak kahraman güvenlik güçlerimize dil uzatması asla kabul edilemez. Bu kürsü milletin kürsüsüdür. Terörü ve teröristi destekleyenlerin nutuk attığı hamaset yaptığı bir kürsü asla değildir ve olmayacaktır. Bu yüce millet hainleri unutmaz ve asla affetmez. Tarih bunun en büyük şahididir” dedi. 

ÜRETİM KAHRAMANLIK İŞİDİR

Milletvekili Şahin Tin, Denizli ilinin sanayisi güçlü ve girişimci insanların var olduğu üreten bir şehir olduğuna dikkat çekerek; “Tekstil ve hazır giyim sektörü bakımından Denizli kendini Dünya’ya kabul ettirmiş ve markalaşmış bir şehirdir. Tekstil ve hazır giyim sektöründe tasarımın ehemmiyeti ise son derece büyüktür.

Tasarım konusunda mutlaka destek sağlamamız gerekiyor. Üzerinde konuştuğumuz tasarı tekstil ve hazır giyim sektörü başta olmak üzere ilintili tüm sektörler için önemli bir yeniliktir. Tekstil sektörünün yanı sıra yine birçok makine, mermer, kablo ve tarım ürünleri üretimi, yeni ve yerli markaların imalatıyla Denizli’den Dünya’ya açılmaktadır.

Ekonomik ve sosyal anlamda büyümenin temeli, ancak bilim ve teknoloji alanında güçlü hedeflere sağlam adımlarla yürümekle mümkün oluyor. Üretim Kahramanlık işidir. Yenilikçi fikirlere sahip gençlerimizin desteklenmesi, Üniversite-Sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerine güç verilmesi adına bu reform paketinin getirileri ülkemiz ve ilimiz açısından vazgeçilmez bir ihtiyaçtır” dedi. 

YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ

Milletvekili Şahin Tin konuşmasının devamında; “Tarihe bakıldığında, sanayisi ve teknolojisi büyüyen ve gelişen ülkeler her zaman dünya da dimdik ayakta duran ülkeler olmuştur. AK Parti iktidarı olarak Türkiye’de 14 yıldır nice reformlara imza attık ve nice başarılı icraatları milletimizle birlikte gerçekleştirdik.

Türkiye’nin büyümesinin önündeki engeller hep birlikte aşılmalı ve yerli üretim daha çok desteklenmelidir. Büyümek için sadece engelleri ortadan kaldırmakta yeterli değil. Aynı zamanda müteşebbis ruha sahip sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın, bilim adamlarımızın, üniversitelerimizin ve en önemlisi gençlerimizin ufkunu açacak, sinerji oluşturacak yeni yol haritalarını belirlemek zorundayız. Birçok iş alanını kapsayan, yeniliklere kucak açan reformları yapmak, AR-GE, yenilik ve tasarım desteği gibi önemli destekleri hayata geçirmek ülke ekonomimizin başarıyla ilerlemesine ivme kazandıracaktır.Artık Türkiye, teknolojiyi üreten ülke olmakla yetinmemelidir.

Türkiye aynı zamanda Dünya’ya teknoloji satan bir ülke olmak durumundadır. Yapılan bu yasal düzenlemeyle ülkemizde AR-Ge kültürü daha da gelişecek, bilim kurullarının sanayiye güç vermesine büyük bir destek verilmiş olacaktır.Bu anlamda hazırlanan AR-GE reform paketi sanayicimize ve üreticimize güç verecektir” dedi. 

Milletvekili Şahin Tin, AR-Ge kanun tasarısının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek tümü üzerinde kabul oyu vereceğini açıkladı.