Denizli'de Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, mahalleleri tek tek dolaşarak, muhtar ve mahalle sakinleriyle sıkıntıları yerinde tespit ediyor.  Son olarak Başkan Gürlesin, Başkan Yardımcıları Veli Demir, Fahrettin Göksu, Selim Arkan ve Abdullah Sevinçli ile birlikte Cankurtaran ve Karataş mahallelerinde giderek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri Bakan Gürlesin ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi. Sabah başlayıp günün geç saatlerine kadar devam eden mahalle ziyaretlerinin ilk durağı, Cankurtaran Mahallesi oldu. Cankurtaran’daki pazaryerini gezen Gürlesin, gösterilen ilgiden de bir hayli memnun kaldı. 7’den 70’e genci yaşlısı, erkeği kadınıyla birçok kişi Başkan Gürlesin’le sohbet etti. Pazar ziyareti sonrasında mahalle kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gürlesin, burada mahallelilere hitap etti, görüş, istek ve önerilerini aldı.

 YERİNDE TESPİTİ YERİNDE ÇÖZÜM
Gürlesin, Cankurtaran’a kısa süre önce de geldiğini hatırlatarak, “Kısa süre önce yine sizlerle birlikte olmuştuk. Sizler, gerek muhtarımız aracılığıyla ve gerekse bizzat isteklerde bulunmuştunuz. O gün tam kadro buradaydık ve isteklerinizi not almıştık. Bugün ise söylenenlerin ne kadarının yapıldığını tespit etmek, yerinde inceleme yapmak ve zaman içinde ortaya çıkan sorunlarınız varsa bunları çözüme kavuşturmak üzere yine tam kadro olarak buradayız. Başkanlık makamı oturma yeri değildir. Sürekli arazide olacağız, yerinde sorun tespiti yapıp yerinde çözüm için çalışacağız dedik. Milletin bize olan güveninin karşılığını icraatlarımızla göstereceğiz. Yakın bir gelecekte Cankurtaran’da bazı hizmetlerin daha güçlü ve daha hissedilir şekilde sizlere ulaştırıldığını göreceksiniz. 1 yıl sonra ise çok farklı olacak. Hele 5 yılın sonunda bambaşka bir Cankurtaran ortaya çıkacak” dedi.

 
ADIM ATMADIK YER KALMADIBu arada mahalle sakinleri de görüşlerini aktardı. Birçoğunun yollara kasis yapılması, mahalle yollarındaki eksiklikler, aydınlatma ve Denizli’ye ulaşımdaki iyileştirmeler gibi ihtiyaçları ortaya çıktı. Başkan Gürlesin, beraberindekiler, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, birlikte bahse konu olan yerlerde inceleme yaptı. Başkan Gürlesin, daire müdürünü telefonla arayarak talimatını verdi. Görüşmede, 2-3 hafta içinde yollarla ilgili iyileştirmelerde gözle görülür gelişme görmek istediğini talimatında bildirdi. Başkan Gürlesin, mahalle sakinlerine ise telefon numarasını vererek herhangi bir olumsuzlukta aramalarını istedi.

 BAŞKAN GÜRLESİN KARATAŞ’TA
Cankurtaran’daki incelemesini tamamlayan Başkan Gürlesin, ardından Karataş’a geçti. Burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Gürlesin, hiç vakit kaybetmeden mahalleyi baştan sona gezdi. Köylüler, mahalle meydanında su birikintisinin oluştuğu bildirerek yardım istedi. Başkan Gürlesin de neler yapılabileceğini bizzat yerinde inceledi. Bazı taleplerin ‘Pamukkale Belediyesi görev ve yetki alanına girmedi’ diye kayıtsız kalamayacağını ifade eden Başkan Gürlesin, ‘Bizle ilgili olanlar için gerekeni yapacağız. Diğer istekleri ise ilgili mercilere ileteceğim. Bizim ilgi alanımız değil diyemeyiz. Bizzat gerekli yerlerle hemen iletişime geçeceğim ve arada köprü olacağım’ dedi.
Başkan Gürlesin ardından, mahallede zamanla harabe haline gelen ve yıkılmaya yüz tutmuş tarihi bir eserde incelemede bulundu. Başkan Gürlesin, söz konusu eserin restorasyonu için yakından ilgileneceğini belirtti.