İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, yerel yönetimlerden kaynaklanan sıkıntılar yüzünden Hatay esnafının çok uzun zamandan beri zor günler geçirdiğini belirtti. Aşlık, “Belediyelerin asli görevlerinden birisi de vatandaşların işini kolaylaştırmak, esnafın önünü açacak uygulamalarda bulunmaktır ama maalesef bu, İzmir’de tam aksi yönde işlemektedir.” dedi.
Aşlık, Konak ilçesi Hatay semtinde esnaf ziyaret yaptı. Esnafın önünün açılması için yerel yönetimleri duyarlı olmaya davet eden Aşlık, İzmir’in yararına her projeyi AK Parti hükümeti olarak desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Özellikle zemin etütleri yapılmadan ve koruyucu tedbirler alınmadan başlanan metro çalışmaları sebebiyle çok sayıda esnafın iflas ederek kepenk kapattığını hatırlatan Aşlık, “Bir projeye başlanırken öncelikle bölgedeki esnafın zarar görmesini engelleyici tedbirler düşünülür. İzmir’de ise plansız projesiz başlanan ve bir türlü bitirilemeyen metro inşaatı sonucunda Hatay’daki birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, burada ayakta kalma mücadelesi veren esnafımıza en kısa sürede çözüm bulmalı ve destek olmalıdır.” şeklinde konuştu.

EGERAY UZATILACAK
AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan İzmir yatırımlarına da değinen Ali Aşlık, şehrin en önemli ulaşım projelerinden olan Egeray'ın daha da geliştirileceğini kaydetti. Aşlık, “Menderes-Aliağa arasında sefer yapan Egeray, kuzeyde Bergama ve güney’e Selçuk’a kadar genişletilecek. Üçkuyular-Mavişehir arasında, körfezden köprü veya tüp geçitle bağlantı sağlanacak. Konak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına, Kadifekale’de âfete maruz bölgedeki konutlar da alınacak. Bayraklı Şehir Hastanesi, 4 bin 500 dönüm üzerine inşa edilecek modern bir sağlık tesisi olacak.” dedi. CİHAN