Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kısa süre önce Ekonomi Bakamı Nihat Zeybekci’nin de katımlıyla gerçekleşen törenle temeli atılan doğalgaz hattı inşaatını gezerek, çalışanlarla bir araya geldi. Pamukkale Belediyesi sınırları içindeki Anafartlar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer mahalleleri, söz konusu inşaatın tamamlanmasıyla doğalgaza kavuşacak.
Başkan Gürlesin’e, mahallelerinde doğalgaz hattı yapılmakta olan Anafartlar, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer mahalleleri muhtarları da katıldı. Başına baretini takan Başkan Gürlesin, eline kürek alarak, muhtar Ekrem Demir’le bir süre inşaatta çalıştı. Başkan Gürlesin, işçilerle bir süre çalıştıktan sonra her biriyle tokalaşarak sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren incelemenin ardından açıklamada bulunan Başkan Gürlesin, doğalgazın şimdiden mahalle sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

 DOĞALGAZ KULLANIMI ÖNEMLİ
Gürlesin, hem çevreci oluşu hem de ekonomik oluşu nedeniyle doğalgaz kullanımını önemsediklerini kaydederek, şunları dile getirdi, "Doğalgaz 2006’da başlayan bir süreçti. Şehir merkezinde başlayan bu değişim ve dönüşüm, doğalgaz hattı yapımıyla devam ediyordu. Anafartalar’dan başlayıp Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Sümer mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları başladı. Normalde bu bölgelere doğalgaz kullanımı için 2019 sonuna kadar taahhüdümüz vardı. Ama yaklaşık 4-5 aydır süren görüşmelerimiz oldu. Enerya Gaz Şirketi yönetimine ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok çok teşekkür ediyorum. 3’lü görüşmeyle bunu bir planlamaya koyduk. Komşu illere yapılacak yatırımları kendi ilimize alarak bu bölgemizin tamamına doğalgaz için girişimlerimiz netice verdi. Bundan da tabi çok mutluyuz.Doğalgaz kullanımı bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik anlamda hem desteklenmesi hem de çevresel anlamda hava kirliliğinin azaltılması açısından önemliydi. Maalesef burada doğalgaz olmayışından dolayı vatandaşlarımız hava kirliliğinden olumsuz etkileniyordu. Yazdan itibaren kısım kısım doğalgaz buralarda kullanılmaya başlanacak. İnşallah önümüzdeki kışa buraların tamamının doğalgaz kullanacağını düşünüyorum. Hem mutfakta, hem banyoda hem de ısınmada kullanılmasıyla bu giderlerde maliyet, önemli ölçüde düşecek. İlçe belediye başkanı olarak bu güzelliğe vesile olduğumuz için mutluyum. Ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız belasız tamamlanıp doğalgazın kullanıldığını da görmeyi Allah nasip etsin diyorum."