Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bekilli Kaymakamı Akın Zor, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör ve daire müdürleri Bekilli ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Bekilli  Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlar mahallelerindeki sorunlarını anlatırken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçede bugüne kadar yapılan çalışmalar ile 2015 yılı hedeflerini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, yaklaşık 6 ay önce Bekilli'ye geldiklerini hatırlatarak, "Her 6 ayda bir geleceğiz ve özellikle muhtarlarımızla, ilçede önde gelen kardeşlerimizle, toplantıya katılmak isteyen herkesle bir araya gelip değerlendirmeler yapacağız' demiştik. Konuştuklarımızın hangileri tamamlanmış ve önümüzdeki 6 ayda hangi işleri planlayalım veya farkında olmadığımız sıkıntılar nelerdir tüm bunları hep beraber konuşalım' diye karar vermiştik. İşte o toplantı haziran ayında olmuştu şimdi yine aralık ayında sizlerle beraberiz" dedi.

"Bekilli'nin kaderi artık uzakta olmasın"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İstiyoruz ki Bekilli'nin kaderi artık uzakta olmasın. O noktada her kurum ne yapabilir, nerede ne dert var onları görmeye geldik. Biz buraya gönüllü geldik. Çağırılmadan kendi arzumuzla geldik. Ben öncelikle burada bulunmanızdan ve bu güzel karşılamanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum." Bekilli'de itfaiyenin 24 saat nöbette olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "İtfaiyemize yeni bir itfaiye aracı arazöz geliyor. İlk aldığımız aracımızı Bekillimize getireceğiz. İnşallah kullanmayalım, ihtiyaç olmasın ama Bekilli böyle bir araca kavuşsun. Biz her zaman Bekilli'ye olan sevgimizi gösteriyoruz" dedi. Bekilli'de park bahçeler ve yol hizmetleri anlamında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, "Şu anda 7-8 ay boyunca yapmış olduğumuz çalışmalarda, Bekilli için yaklaşık 3 milyon liranın (trilyonun) üzerinde bir harcama yapmışız. Esas 2015 yılı çok daha güzel olacak" diye konuştu.

DESKİ'den 2015'te 4 milyon liralık yatırım 

Bekilli merkezde ileri biyolojik arıtma tesisi yapılacağını ifade eden Başkan Zolan, "Bunun yapımı da 1 milyon 300 bin lira tutarında ve bu sene başlayacak. Artık Bekilli'nin kanalizasyonu açığa akmayacak. Onu arıtma tesisi ile inşallah ortadan kaldıracağız. Merkezde 8.000 metre kısmi atıksu şebekesi yapılacak onun tutarı da 1.200.000 lira. Bu bahsettiğim yatırımların hepsi 2015 yılında. İnşallah 2015 yılında Bekillimizin o 150 tonluk deposunun yanına 2000 tonluk bir su deposu yapacağız. Bu da programımız içinde yer aldı. 2000 tonluk su deposunu yaptığımızda Bekillimiz de artık su ile ilgili sıkıntımız kalmayacak diye umuyoruz. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. O depomuzun da maliyeti 850.000 lira. Muhtelif yerlerde 15.000 metre içmesuyu hattı yapılacak.  Maliyeti 600.000 lira. Bekilli'nin susuz kalmaması için yeni sondajlar açacağız. Baktığımızda sadece DESKİ Bekilli'ye 2015 yılında yapacağı direkt yatırım 4 milyonun üzerinde, personel giderleri hariç. İnşallah 2015 in sonunda bu işlerin yapıldığını hep beraber göreceğiz."

Bekilli 15-20 yıldan beri görmediği yatırımı alacak

Mezarlıkların tamiri, yolların kumlanması gibi çalışmaların plan dahilinde devam edeceğine işaret eden Başkan Zolan, "Biz hizmet etmeye devam edeceğiz, nerede sıkıntı var, çare olmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız ve gayemiz sadece ve sadece hizmet etmek, bundan gayrı bir hesabımız yoktur. Şu yatırımları yaptığımızda Bekilli belki 15-20 yıldan beri görmediği yatırım anlamında bir miktara ulaşmış olacak. Bekillimiz inşallah insani anlamda, yaşanabilirlik anlamında çok daha güzel bir ilçe olacak. İnşallah insanlar daha da mutlu olacak. Onun için biz sizleri seviyoruz, hangi şartlarda olursa olsun biz sizleri sevmeye devam edeceğiz. İnşallah sevgimiz karşılık bulacak. İnşallah birbirimize sımsıkı sarılacağız ve o yürüyüşümüz daha da güçlü olacak. O sevgimizle birlikte Bekillimiz de yatırımlar da çok güzel olacak. Huzurlu olacağız mutlu olacağız, herkesin gözlerinin içi gülecek inşallah" diye konuştu.

Denizli, Ege ve Türkiye'nin gururu

Vali Kocatepe ise, Denizli'nin Ege ve Türkiye'nin gururu bir şehir olduğunu ifade ederek, "Hem sanayide hem kültürde sinerjisi ile enerjisi ile ve yeniliklerle önderlik yapmış olması bizim gurur kaynağımızdır. Denizli bütün Ege'nin imrendiği bir ildir. Ben bu ilde hizmet etmekten onur duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi. 2015 yılında yapılan planlamalarda altyapı çalışmaları ile ilgili çok sayıda yatırım olduğuna dikkati çeken Vali Kocatepe, şöyle konuştu: "Bunların tabi ki kalitesi yükselerek artacak. İnşallah ülkemizin yüzde 50'sinin üzerindeki nüfusa hitap eden büyükşehirlerimiz artık ülkemizi bir Avrupa kenti haline getirecek. Bu bakımdan bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan ve teşkilatlanmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a ve ekibine teşekkür ediyoruz. İlçe belediyeleri ile birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde iş bölümü halinde yasanın öngördüğü görev dağılımı ile inşallah bundan sonraki süreçte hizmet kalitesi daha da yükselerek sizleri memnun etmeye devam edecekler. Kendilerine başarılar diliyorum. Biz genel idare olarak üzerimize düşeni yerine getirme konusunda burada hükümetimizin temsilcisi olarak kaymakamlarımız ve müdürlerimiz ile birlikte her zaman hizmetinizdeyiz. Bize düşen sorunları çözmek bizim görevimiz. Biliyorsunuz artık geçmişte olduğu gibi millet devlet için var prensibini değiştirdik. Devlet millet için var. Devlet milletine hizmet etmek için var, bu zihniyete dönüştük."

Vali Kocatepe'den birlik ve beraberlik mesajı

Vali Kocatepe, "Ben sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışmamız var olduğu sürece, devam ettikçe ülkemizin birliği dirliği, devletimizin bekası ile ilgili gönül birliğimiz, fikir birliğimiz devam ettiği sürece ülkemizin her geçen gün gelişen, ekonomisinin sanayisinin artan itibarının daha da artarak devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geldi. Artık Türkiye sözü dinlenen, fikirlerine başvurulan bir ülke. Öğüt verilen talimat verilen borç verilerek emir altına alınan bir ülke değil" dedi. Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi çalışkan olmaya ihtiyaç olduğunu belirten Vali Kocatepe, "Çalışmanın yanı sıra birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmak, ülkemizin sorunlarına beraber ve objektif bakabilmek çözüm önerilerine kenetlenip sorunları çözmek gerekir. Bu konuda zaten bir sorunumuz yok. Birbirimize olan sevgimiz, saygımız insani değerlerde birlikteliğimiz ve ortaklığımız devam ettiği sürece sorunlarımızı çözeriz. Demokrasimiz daha da gelişerek ve olgunlaşarak devam eder. Seçilmişler ve atanmışlar olarak bizler vatandaşımız ile el ele kol kola sorunlarımızı çözeriz. Allah kötülüklerle sınav etmesin" diye konuştu.