Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, "Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye tekrar dönmesi halinde CHP çapulcu partisine döner'' şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtti.
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bugün görsel ve yazılı bazı yayın organlarında yer alan, "Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye tekrar dönmesi halinde CHP çapulcu partisine döner'' şeklinde bir açıklamasının olmadığı yazılı açıklama ile bildirdi.
Baykal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün görsel ve yazılı bazı yayın organlarında, benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı tartışmaları içinde adı geçen bir kişi ile ilgili bir açıklama yaptığım iddiası yer almıştır. Bu iddia doğru değildir. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmış değilim. Haberin sahibi olan ajansın herhangi bir temsilcisi ile de bir araya gelmedim. Zaten bu haber içinde kullanılmış olan bazı ifadelerin bana ait olamayacağını kamuoyumuzun da takdir edeceğine inanıyorum. O nedenle bu yakıştırma bir haberdir. Bu konuda henüz bir açıklama yapmamış olmam elbette bu konuda bir düşüncem olmadığı anlamına gelmez. Günü geldiği zaman elbette kendi üslubumla gerekli açıklamayı yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.