Çivril Pazaryerinin yerinde kalması gerektiğini söyleyen Basmacı, Çivril ve Büyükşehir Belediye Başkanına da “Referanduma gidilsin.” önerisinde bulundu.
Çivril halkının pazaryerinden memnun olduğunu dile getiren Yazmalı Efe Melike Basmacı, “AKP sürekli referandumdan bahsediyor. Halk istemiyor, başkan istiyorsa benim önerim referandum yapılmasıdır. Halkın oylarıyla seçilenler, halka sorarak bu sorunu aşabilir. “ dedi.

CHP Çivril ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile pazara inen Pazaryerindeki esnaflarla tek tek görüşen CHP Milletvekili Melike Basmacı, Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Pazar yeri ile bilgi aldı. “Pazaryeri değişecekse bunu halka sormak gerek.

Her şeyde referandum yapan Ak Parti bu konuda da referandum yapmalı” dedi. Gün boyu Çivril’de kalan CHP Milletvekili Basmacı, parti teşkilatıyla bir süre toplantı yaptı. Daha sonra pazaryeri esnafının sorunlarını dinlemek üzere pazar alanına geçen Basmacı, vatandaşların dertlerini dinledi. Referandum önerdi. Pazaryerlerinde esnaflar tarafından asılan, pazarına sahip çık, Çivril ses ver, pazarın kapanmasın gibi yazılar dikkat çekti.