Denizlili Tekstil ve mermer ihracatçısının Rus krizinden etkileneceğini kaydeden Yazmalı efe CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Denizlili girişimcilerimiz, geçtiğimiz yılın ilk  10 ayında  25 milyon dolar, bu yıl ise 16 milyon dolarlık ihracat yaptıkları Rus pazarını kaybetmiştir. 
Denizlili Tekstil ve Mermer sanayicimizin sipariş edilen ürünler elinde kalmış, yola çıkarılanlar ise, sınır kapılarında bekletilmiş ve geri gönderilmiştir. İhracatımız durmuş vaziyette. Durum çok kötü ve sorun büyüyor. Üreticilerimizin ve ihracatçımızın  ambargodan kaynaklanan mağduriyetlerinin acilen giderilmesi ya da kayıplarının telafi edilmesi için AKP hükümeti acilen harekete geçmelidir.” dedi. 
İki ülke arasındaki yaşanan huzursuzluğun, vatandaşlarda da tedirginlik yarattığını ifade eden Basmacı, “Ülke gündemi şu an Rusya’ya endekslendi. Dolar kurundaki hareketliliğin yanında, Rusya ile iş yapan ihracatçımız ve üreticimiz ne yapacağını şaşırmış, çaresiz kalmıştır. Odalarımız ve sanayicilerimiz peşpeşe yaptıkları açıklamalarla haklı olarak sorunlarına çözüm bulunmasını istemektedirler.  Hükümetin bu krize seyirci kalmasını değil, ilişkileri biran önce normalleştirmesini istiyoruz.” diye konuştu.