CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılı Ekim ayına ilişkin iş gücü istatistikleri, ilginç bir tabloyu ortaya çıkardığını söyledi.
Rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2016 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,3 puan artarak yüzde 11,8'e çıktığını ifade eden Basmacı, işsiz sayısının da 500 bin kişi artarak 3 milyon 647 bin kişi olduğunu kaydetti.
Rakamları değerlendiren ve ekonomi üzerinden hükümete yüklenen Basmacı, "Bu rakamlar, gerçekten Hükümet kanadının övgü ile bahsettiği, hızla büyüdüğü ve dünyanın dev ekonomileri arasında yerini aldığı söylenen Türkiye'nin mi, yoksa bizim zaman zaman gündeme getirdiğimiz suni rakamlar ve büyüme söylemlerimizin gerçeğe dönüşmesi midir? Bunun yanıtını işsizlik artarken, insanlar evlerine ekmek götürmekte zorlanırken, ekonomiyi düzeltmek, yeni istihdam kapıları açmak yerine bu gerçekleri görmeyip hala koltuk hesabı yaparak anayasayı değiştirmeye çalışan, tek adamlık sistemini hayata geçirme hedefi ile yanan AKP'ye sormak lazım. İşsizlik artarken insanların yaşam standardı darmadağın olmuşken insanımızın en önemli ihtiyacı olan ekmek derdini görmezden gelen hükümeti gerçekleri görmeye ve bu uğurda önlemler almaya davet ediyorum” dedi.