CHP Denizli Milletvekili Basmacı yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında 164 milyon lira faiz ödemesi yapmasının  kötü yönetildiğinin bir kanıtı olduğunu ifade etti. TBMM Kit Komisyonu üyesi Melike Basmacı, “Bilgi edinme yasası ile belediye’nin 2014 yılında 164milyon  lira sadece faiz ödediğini gördüm. Plansız harcamalar yapılarak  Denizli’de yaşayan insanların geleceklerinin 2029 yılına kadar ipotek altına alındığını öğrendim.  Ödenen faiz harcamalarını  hane başına bölersek, her aile yıllık 700 lira faiz ödüyor. Vatandaşın zar-zor denkleştirip yatırdığı emlak vergisi, su paraları havaya uçuyor. 
Borçlanılan yatırımların içerisinde İncilipınar Kongre ve kültür Merkezi, Nihat Zeybekçi külliyesi gibi yatırımlar yer alıyor. O yapıların aciliyeti var mıydı? Borçlar bittikten sonra yapılamaz mıydı?” dedi.
Denizli’de doğan her bebeğin 700 lira borçla doğduğunu kaydeden Basmacı, “Belediye hesapsız yönetilmekte, vatandaşlarımız haberi olmadan Belediyenin borçlarını ödemektedir. Asfalt, kaldırım, kanalizasyon, su, alt yapı için harcanamaz mıydı bu paralar?. 100 yılın alt yapısı dediler alt yapı çöktü, ulaşım felç. Her gün 5-6 mahallenin suyu kesik. Yollarda asfaltlar hala yamalı bohça gibi. Eğer bir harcama yapılacaksa buralara harcansın. Birilerine kıyak olsun diye bina dikmekten vazgeçsinler.” diye konuştu.
Milletin parasını hesapsız harcayan Büyükşehir Belediyesi’nin tüm bankalara borçlu konumda  olduğunu anlatan Basmacı, “13 yıldır AKP’nin kötü idarecilerinin elinde bulunan  Büyükşehir Belediyesi  artık hesapsız harcama yapmaktan kaçınmalıdır. Sadece 2014 yılı için 164 milyon lira faiz ödeyen Büyükşehir’in 2015 yılı için ne kadar faiz ödediğini bilmiyoruz. Ancak, bundan sonra yapılacak bütçelerin sadece faiz ödeme bütçesi olacağını iyi biliyoruz. O yüzden vatandaşın güçlükle ödediği paraların her kuruşunun hesabının iyi yapılmasını istiyoruz. O koltuk sizin değil, milletin.” dedi.