Belediye, 2009 seçimleri sonrası belediye sınırlarına dahil edilen yerleşim birimlerindeki yoğun çalışmasını sürdürüyor. Bu kapsamda bir taraftan belediye hizmetleri verilirken diğer taraftan da alt yapı, üst yapı, yeşil alan, çevre düzenleme ve planlama gibi büyük sorunlar da kökten çözülüyor.
   Kısa süre önce yine 2009 seçimleri sonrasında belediyeye dahil edilen Kayalar Köyü’nde imar sorununu çözen ve bölge sakinlerine tapularını dağıtan belediye, bu kez da Karakova’daki sorunun kökten çözümü için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Osman Zolan, başkan yardımcıları Mahmud Güngör, Şamil Çınar ve Aytaç Turgut ile daire müdürleri ,seçim öncesi köy olan şuan ise mahalle konumundaki Karakova’ya gitti.
   Burada Karakova Mahallesi Muhtarı Hasan Özdemir ve mahalle sakinleri başkan Zolan ve beraberindekileri karşıladı. Mahalle kahvesinde yapılan toplantıda başkan Zolan, söz konusu başlatılan imar planı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karakova’daki su deposuna 1700 metre hat çekilerek içmesuyu kalitesinin artırıldığını söyledi.
   -GÜNÜ KURTARMAK ADINA GELECEĞİMİZİ KAYBETTİRMEM-
   Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, mahalle sakinlerinin en çok da elektrik, su bağlatma konusunda ve imar plansızlığı nedeniyle ev yapamamak şeklinde sorunları olduğunu söyledi. Mahalle sakinleri de sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
   Başkan Zolan, Van depreminde yaşanılanların neden planlamaya ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek, şöyle dedi:
   ‘Kısa süre önce yaşadığımız Van Depremi var. Deprem hayatın gerçeğidir, bunu böyle kabul etmek lazımdır. Biz şuan burada imar planı olmadığı için inşaat yapmaya izin vermiyoruz. Nasıl şehirde parsel parsel tapular var burada da aynısı olacak. Bu günü kurtarmak adına çocuklarımızın geleceğini kaybedemeyiz. Günü kurtarmak adına geleceğimizi kaybettirmem. Sizden yaza kadar zaman istiyoruz. Şimdi bir planlama çalışması başlattık. Onun müjdesini vermeye geldik. Artık tarlanız, tarla değil arsa olacak. Mademki burası bizim mahallemiz buraları arsa haline getirmemiz lazım. Onun için arkadaşlar bir çalışma yaptılar. Biz, belediyeye katılmış eski köylerin 18. Madde planlaması yapılsın istedik. Artık oradakiler bir ev bir planlama yapmak istediğinde gelip belediyeden ruhsat alarak inşaatını yapsın. Göğsünü gere gere dolaşsın elektriğini suyunu alsın dedik. Arkadaşlar bu nedenle bir çalışma yapıyor. Mevcutları korumaya çalışıyoruz ama bazılarınızın yerle ilgili sıkıntısı olabilir. Biz mümkünse hiç olmasın diyoruz. Sizlere bunun müjdesini vermeye geldim.’
   Başkan Zolan, artık Karakova’nın imar sorununun ortadan kalkması gerektiğini belirterek, ‘Normalde bir engel çıkmazsa tahminim yaza kadar burada tapular verilebilir hale gelir. Sadece parklar değil, spor alanları, ortak kullanım alanı, yeşil alanların da ayrılması lazım. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz ancak bir plan yapılacaksa sıkıntının olması da normaldir. Önemli olan mümkün olduğunca en az sıkıntıdır. Burada aslolan tarlanızın arsaya dönüşmesiyle değer kaybı olmaması hatta daha değerli olmasıdır. Burada bir planlama yapılacaksa herkesten eşit yüzde oranda hak geçmeden alınmasıdır. Birlikte desteğiniz olursa daha kolay başarırız.”dedi.