Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de toplam 438 milyon TL’ye mal olan 51 tesisin açılışını yaptı. Erdoğan, AK Parti Denizli İl Kongresi’nin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la Albayrak Meydanı'nın yanında bulunan Türkiye’de ilk olan Geleneksel Türk Sporları Kompleksi ile diğer kamu kurumların tesislerinin toplu açılış törenine katıldı.
Erdoğan, açılış öncesi yaptığı konuşmada Denizli'ye tesisleri kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklara ve belediyenin yanı sıra buralarda çalışan mimar mühendis işçilere teşekkür etti.
Erdoğan, “Tesislerin toplam yatırım tutarı 438 milyon TL. 17 Eğitim kurumunun yanı sıra, PAÜ Hastanesi, Buldan'da 300 kişilik öğrenci yurdu, Acıpıyam ve Çal 112 binaları, Kale'de acil servis ve idari binası, Babadağ'da 408 afet konutu ve işyeri, Buldan'da 112 konutun açılışını yapıyoruz. Denizli'de ata yadigârına sahip çıkıyoruz. Restore edilen minareleri açıyoruz.” dedi.
Denizli Belediyesi'nin 155 milyon TL’lik park, yol, üst yapı ve alt yapı projelerini açılışa kattıklarını vurgulayan Erdoğan, “75 milyon TL'lik Aydın Denizli arasındaki demir yolunun yenilenmesi projesini açıyoruz. İzmir-Denizli arasındaki 6 saatlik mesafeyi 4 saate düşürdük. Denizli Afyon arasındaki 135 kilometrelik yolu yeniliyoruz, alt ve üst yapısını değiştiriyoruz." diye konuştu.
Açılışta öncelikle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nin tamamlanan hastanesinin açılışını canlı bağlantıyla yapan açılışını yapan Erdoğan, Bakanlar Yıldırım, Kılıç’ın yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer yetkililerle birlikte toplu açılış kurdelesini kesti.