CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, doğduğu topraklar olan memleketi Şirinköy’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada hemşerileriyle bir araya gelen Balkanay, daha sonra Baba Ocağı’nda ailesini ziyaret ederek anne ve babasının elini öptü, hayır dualarını aldı. 
Kapı kapı dolaşarak köylünün derdini dinleyen Balkanay, kendisine iletilen İmar planı, 18’inci madde ve su sorunu gibi konularda tespitlerde bulundu. Köylülerle birlikte kahvede çay içerek sohbet havasında çözüm yollarını anlattı, kahvede ki gençlerle de bilardo oynadı. 
“Sizden biri olarak kapınızı çalıyorum” diyerek Şirinköy ziyaretini tamamlayan Balkanay, son olarak baba ocağına uğrayarak ziyaretini tamamladı. Seçim sürecinin yoğun temposu nedeniyle “Aylardır anamı göremedim” diyerek özlemini paylaşan Balkanay, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Uzun uzun Anne ve babasına sarılıp, ellerini öpen Balkanay, “Hayır dualarınızı eksik etmeyin. Birkaç ay sonra belediye başkanı olarak tekrar elinizi öpmeye geleceğim” diyerek söz verdi.