KAYSERİ (CİHAN)- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşın kendilerini hizmet etmesi için iktidara getirdiğini belirterek, “Bizler bu makamlara hava atmaya, su satmaya gelmedik. O yüzden Başbakanımız yapılan icraatların açılışlarına yetişemiyor.” dedi.
    Seçim çalışmalarını ilçe mitingleriyle devam ettiren AK Partili adaylar, Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde halka seslendi.
    İlk olarak Sarız’daki coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, millete hizmet etmeyi sevdiklerini belirterek, “Bizim ana mantığımız budur” dedi. Bu anlayışın inançlarının bir gereği olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, “Siyaset yapsak da yapmasak da hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmet ederken de sabırlı olacaksın. Hem iş yapacaksın hem de yalanlara karşı dimdik ayakta olacaksın. Hem iş yapacaksın hem de müfterilere cevap vereceksin. Bu nedenle sabırlı olmak gerekir, idarecilik kolay değil.” diye konuştu.

    Mitingde halka seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iktidarları döneminde Türkiye ekonomisini 3 katına çıkardıklarını anımsatarak, bunu insan kaynağıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bularak gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Yıldız, bütün bunların Türkiye’nin en büyük gücü olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Hamdolsun gece gündüz demeden çalışarak bugünlere geldik. Hizmetlerimizin canlı şahidi burada. Sarız’ın en uzak köylerinden Damızlık’ta ambulans helikopter hastayı alarak tedavisi için Kayseri’ye götürdü. İşte insana değer vermek budur. İnsan varsa devlet vardır. Biz buralara hava atmaya, su satmaya gelmedik. Biz bu makamlara hizmet etmeye geldik. Bu nedenle gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

    AK Parti’nin terör örgütü PKK’ya taviz verdiği iddialarına da değinen Bakan Yıldız, “Hadi oradan” diye cevap verdi. Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Biz Hakkari’nin mezarlarından Edirne’nin köylerine, Trabzon’un yaylalarından Adana’nın ovalarına kadar bir karış toprağımızdan vazgeçmeyiz. Hiç kimse bizden böyle bir taviz beklemesin.”

    Bakan Yıldız, bir MHP’linin iktidara geldiklerinde terörist başının cezaevini değiştireceklerini söylemesine, “Peki zamanında neden asmadınız da şimdi yattığı yerin değiştirilmesiyle uğraşıyorsunuz? Terörist başının asılmamasıyla ilgili belgenin altına neden Sayın Bahçeli imza attı? Neden şimdi kalkıp halkın duygularıyla oynuyorsunuz?” diyerek eleştirdi.

    Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği Pınarbaşı'nda da mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, “Artık bu güzel vatandaşlarımızın boş sözlere karnı tok. Artık yapılanların anlatıldığı, projelerin konuşulduğu bir Türkiye aranmakta. Bunu da AK Parti yapmaktadır.” dedi.
    TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, kendilerinden önceki iktidarların sadece söz verdiklerini belirterek, “Vaat ettiler, dönem sonunda verdikleri sözleri yerine getiremedikleri gibi aynı vaatleri tekrarladılar. Sadece bizim dönemimizde verilen sözleri tek tek yerine getirilmeye başlandı. Konut sözü verip 13 bin 500’ü Kayseri’de olmak üzere 490 bin konut yaptık. Eğitimde Türkiye’yi çağdaş ülkeler seviyesine getirdik. Ders kitapların öğrencilerimize ücretsiz verdik.” şeklinde konuştu.
    “Pınarbaşı sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bütün arkadaşlarımız sizlerle gurur duyuyoruz.” karşılığını verdi. Bakan Yıldız, burada Türkiye’de 8,5 yılda binlerce icraat yaptıklarını belirterek, Başbakan Erdoğan’ın açılışlara yetişebilmesi için 50’şerli ve 70’şerli şekilde gruplandırdıklarını söyledi. Eskiden 16 km’lik bölünmüş yol için başbakanların açılışa geldiğini hatırlatan Bakan Yıldız, “Davullarla zurnalarla o yolun üzerinden gidilip gelinirdi. AK Parti döneminde sadece Kayseri’ye 480 km duble yol yapıldı. Bu hizmetlerden Pınarbaşı tabi ki yararlanacak. Biz bu ülkeyi seven, her yerde hizmet etmek isteyen, Türk’ten, Kürt’ten, Çerkez’den, Abaza’dan hiçbirinden vazgeçmeyiz. Hepsi yeter ki bu ülkeyi sevsin, bizim vatandaşımızdır. 74 milyon insanımızla beraber ama ülkemizi bölmek isteyen varsa karşılarında bizi bulurlar.” diye konuştu. CİHAN