Dizide de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı rolünü üstelenen Ramazanoğlu, bir sahnede koruyucu aile ile tanışıp teşekkür etmek için mahalleyi ziyaret ederek, koruyucu ailenin önemine vurgu yaptı.

Dizide rol almasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, “aile ve çocuk dostu ekran” çağrısında bulunarak şunları kaydetti:
“Temel çıkış noktamız aile ve çocuk dostu ekran. Herkes büyüğü ve küçüğüyle yan yana televizyon izleyebilmeli. Televizyon izlerken 5 yaşındaki çocukta nasıl bir algı oluşur endişesi olmamalı. Bizim değerlerimize vurgu yapan, düşündüren, vizyon oluşturan, geçmişteki kültürel değerlerimizi günümüze taşıyan filmler, diziler olmasını istiyoruz. Bakanlık olarak bu dizilerin artırılması yönünde çok önemli çabalarımız var.  Hem yönetmenlerimize, hem yapımcılarımıza, hem de sanatçılarımıza buradan sesleniyorum: İyi şeyler üretelim”

Dizinin çekildiği evi çocukluğunun geçtiği eve benzettiğini bu nedenle set ortamını çok sıcak bulduğunu söyleyen Bakan Ramazanoğlu, "Çocukluğum da böyle bir Rum evinde geçti. Hem Alaçatı'da Çeşme'deki dedemlerin evi, yaklaşık 200 yıllık üç katlı bir evdi. Denizli'de oturduğumuz ve doğduğum ev de eski bir Rum eviydi, üç katlı" diye konuştu. Bakan Ramazanoğlu hayatın bir oyun olduğunu belirterek, “Hepimiz için bir tiyatro sahnesi. O sahnede değişik rollerimizi oynuyoruz. Dolayısıyla oyunculuk ve hayat, çok da ayrı bir şey değil. Yaptığımız iş de buradaki de hayatın içerisinden bir parçamızın anlık kesitleri. Üstelik şu anda yaptığım işle ilgili bir çekim yapılıyor. Belki çok farklı bir şey oynamış olsam, farklı bir karakter, farklı bir mekan, farklı bir algı o zaman daha farklı şeyler hissetmek mümkün ama şu anda zaten olağan akışında olan hayatımın bir kesiti" ifadelerini kullandı. Marly Streep’in oyunculuğunu çok beğendiğini söyleyen Bakan Ramazanoğlu, “ Oscar almış bir oyuncu. Kendisi dünyanın en iyi üniversitelerinden birinden mezun, dört çocuk annesi. Bir tarafta iyi eğitimli bir kadın, anne kimliği, öteki tarafta da muhteşem oyunları var ki onlardan çok çok sevdiğim filmlerden bir tanesi de 'Doubt' filmidir. Birkaç defa seyretmişimdir” değerlendirmesinde bulundu.