ANTALYA (CİHAN)- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘internet andıcı’ soruşturmasında yer alan ‘www.irtica.org ve www.irtica.net’ adlı internet sitelerinin kaynağının, Genelkurmay Başkanlığı’nın isteği üzerine kendileri tarafından sağlandığını açıkladı. Gönül, söz konusu sitelerin haber alıp verme amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'a tahsis edildiğini söyledi.

Antalya’da seçim çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Fethi Bahçin Huzurevi'ni ziyaret etti. Burada huzurevi sakinleriyle sohbet eden Gönül, daha sonra yaşlılarla birlikte yemek yedi. Gönül, huzurevi çıkışında basın mensuplarının, ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında savcılığa verdikleri savunma dilekçesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.
Soruşturma kapsamında, söz konusu olayla ilgili olarak mahkemeye cevabın verildiğini ifade eden Gönül, “Elbette bir masraftır. Bütçenin kaynağı, sahibi Milli Savunma Bakanlığı’dır. Ama ihtiyaç makamı kuvvetler olabilir, Genelkurmay olabilir. Harita Genel Komutanlığı olabilir. İhtiyaç makamının gösterdiği gerekçe ile onlar da Başbakanlığın bir tamimine gerekçe gösterdiler. Haber alma ve verme için bir şeye ihtiyaçları olduğunu söylediler. O şekilde kaynak tahsisi, ihalesi yapılarak emirlerine verilmiş oldu.” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığı’na tahsis edilen sitelerin içeriğinin bilinip bilinmediğiyle ilgili soruya da Gönül, “Biz, bir top alınıp telsim edildiği zaman, topu kime karşı kullanacaklarını da tayin etmiyoruz. Onu kanunlar tayin ediyor.” dedi.
Konunun mahkemeye intikal ettiğini belirten Gönül, içeriğinin ne olduğuna ve bunun herhangi bir suç teşkil etmediğine karar verecek mercinin mahkeme olduğunu ifade etti. CİHAN