Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde oyunu memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kullandı.
Bakan Eroğlu, oyunu kullanmak üzere Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu'ndaki 1024 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Eroğlu, burada oyunu verdikten sonra okul çıkışında yaptığı açıklamada, seçimlerden hayırlı bir sonuç çıkması temennisinde bulundu.
Demokrasinin gereği olarak seçimlerin yapıldığını dile getiren Eroğlu, “Eskiden biliyorsunuz milletvekili seçimleri, genel seçimler 5 yılda bir yapılıyordu. Ama hükümetimiz bunu 4 yıla indirdi. İşte 4 yıldaki ilk seçim bugün yapılıyor. Ben tabi ki bütün milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu seçimler milletimizin birlik, beraberlik, kardeşliğinin daha da pekişmesine vesile olur.” dedi.
Seçim propaganda döneminde Türkiye’de gezmedi yer kalmadığını dile getiren Eroğlu, “Türkiye’de pek çok yeri ziyaret ettim. Temel attık, seçmenlerle kucaklaştık. Ben önce Diyarbakır’dan başlamıştım, daha sonra Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya, Konya’ya 2 defa gittim. Arkasından Kütahya sayısız, Isparta, Burdur keza Muğla, İzmir’e 3 defa gittim. Aydın’a 4 defa, Manisa, Çanakkale, Balıkesir, Trakya’nın bütün vilayetleri Tekirdağ, Edirne arkasından İç Anadolu’da Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Karabük ayrıca Bilecik, yani aşağı yukarı doğuda biliyorsunuz en son gittiğim vilayetler arasında Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars buraları hep dolaştık ama şunu gördük. Vatandaşlarda hakikaten demokrasiye karşı büyük bir alaka var.” diye konuştu.
Türkiye’de artık demokrasinin yerleştiğini aktaran Eroğlu, “Afyonkarahisar’da da biliyorsunuz gezmediğimiz yer, girmediğimiz belde, ilçe kalmadı. Hakikaten Afyonkarahisar büyük bir demokrasi örneği verdi. Ben bütün Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Demokratik olgunluğu Afyonkarahisar’da da gördük ve bunu yaşadık.” diye konuştu.
Sandığa giden herkesin hür iradesini kullanacağını belirten Eroğlu, “İnşallah hayırlı neticeler çıkar. Bütün milletimize bu gösterdiği demokratik olgunluktan dolayı çok teşekkür ederim. Neticede demokrasi, kim çok hizmet ederse, milleti kim kucaklarsa millet ona oyunu verir. Aksi takdirde milleti hakir gören, millete tepeden bakan yöneticileri, partileri millet defterden siler. Geçmişte de bunu yaşadık. Bizde biliyorsunuz hakikaten milletimize aşığız. Seviyoruz, hakikaten milletimize aşığız ve bende Afyonkarahisar sevdalısıyım. Afyonkarahisar için ülkemiz için inanın düşünmediğimiz saat yok. Ben dün ne yedeğimi sorsanız bilemem, ama Türkiye’de ne kadar tesis varsa hepsi ezberimdedir. Hepsini her gün takip ediyorum. Bilgisayardan takip ediyorum, zaman zaman kontrol ediyorum. Bu neden oluyor. Bu millete olan aşktan oluyor, millete hizmet sevdasından oluyor.” dedi.
Türkiye’de daha çok güzel daha hizmetleri yapacaklarına değinen Eroğlu, “Milletimizin takdirini bugün akşam göreceğiz. Onların takdiri bizim başımızın tacıdır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Buna biz sadığız. Bütün güç millettedir. Milletin iradesi neticede tecelli edecektir. Bizde ona son derece saygılıyız. Şunu ifade edeyim. Tabi biz seçimlerden sonrada bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Yani hakikaten Türkiye’de hoşgörüyü, sevgiyi, kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmek istiyoruz. Dolayısıyla dikkat ederseniz 4 yıllık bakanlık döneminde de asla ve asla hiçbir ayrım yapmadık. Herkesi kucakladık. Bütün partileri, hangi partiden olursa olsun bütün belediyelere yardıma koştuk. Yani inanın bu konuda hiç kimsenin söyleyebileceği hiçbir şey yoktur. Ben bu duygularla seçimin hayırlı olmasını gönülden diliyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlı sonuçlar çıkar.” şeklinde konuştu.
CİHAN