MHP Pamukkale ilçesi Belediye Başkan Adayı Bahtiyar, Denizli Mimarlar Odası’nın düzenlediği “Mimarlar Soruyor, Başkan Adayları Yanıtlıyor”  konulu foruma katıldı.

AKP VE CHP PAMUKKALE ADAYI KATILMADI
AKP’li belediye başkan adayları ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale belediye başkan adayı İbrahim Vural’ın katılmadığı forumda konuşan Bahtiyar, 15 yıldır belediyeciliğin içinde olduğunu belirterek, “Belediyeciliğin hem muhalefetini, hem de iktidarını yaşamış biriyim.  Yeni oluşan Pamukkale ilçesinde  hizmet bekleyen  bire çok yer var. Seçim çalışması nedeniyle gittiğim bölgede çok ciddi altyapı sorununun olduğunu gördüm. Merkezefendi ilçesine oranla, Pamukkale hizmete adeta aç” dedi.

“STK’LARLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Belediye Başkanı seçilmesi halinde Sivil Toplum Kuruluşları’yla (STK) birlikte hareket edeceklerini belirten Bahtiyar, “Biz, kesinlikle  “ben bilirim”, “benim yaptığım doğrudur” anlayışında olmayacağız. Pamukkale’nin sorunlarının çözümünde STK’larla temas halinde olacağız. Ben ve ekibim, belediyeciliği, alt yapı yapan, kanalizasyon su ve yol işleriyle uğraşan yapı olarak görmüyoruz. Tabi ki bunları yapacaksınız. Ancak bunların yanında belediye,  bölgenin gelir, refah düzeyini arttırmada sosyal ve kültürel zenginliği geliştirmekte öncü olmalı. İşte biz bunu yapacağız. Uygulamaya koyacağımız projelerle öncelikle tarım ve turizmi geliştirerek bölgede yaşayan insanlarımızın gelir seviyesini yükselteceğiz” dedi.

“PAMUKKALE DÜNYA ÇAĞINDA İLK 50 ŞEHİR ARASINDA YERALACAK”
Kentsel dönüşümü gönüllü yapacaklarını ifade eden Bahtiyar, “Görev yapacağımız 5 yıl içerisinde kenar mahalle kavramını ortadan kaldıracağız. Bunun için de sosyal projelerimizi bir bir devreye sokacağız. Bizim ana vizyonumuz  golf sahalarıyla, sosyal ve kültürel tesislerle, ticaret merkezleriyle Pamukkale’yi Dünya çapında ilk 50 şehir içine sokmak olacak” ifadelerini kullandı.

Bahtiyar forumda katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.