BURSA (CİHAN)- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde devletin çalışanların maaşını ödeyebilmek için tefecilerden borç almak zorunda kaldığını söyledi.
    Bursa'nın Harmancık ilçesinin Panayır Yeri'nde dağ ilçeleri muhtarlarıyla bir araya gelen Bülent Arınç, AK Parti dışındaki partilerin proje açıklamaktan kaçındığını savundu. Arınç, “AK Parti gidecekse tek başına iktidar gelsin, var mı bir babayiğit? Bu kadar yol yapacağım, işsizliği azaltacağım, bu kadar okul, hastane yapacağım, halkın gelirini artıracağım diye proje açıklayan var mı? Açıkladı diyelim, bunu yapma ihtimali, bunu yapabilecek kabiliyeti var mı? Geçmişte bana bir örnek gösterebilir misiniz?” şeklinde konuştu.
CHP’nin çok partili iktidar döneminde tek başına iktidar olamadığını hatırlatan Bakan Arınç, şöyle devam etti: “CHP hangi dönemde iktidar oldu, 1950'de. Demokrat Parti ezip geçtikten sonra 61 yıldır hiçbir seçimde tek başına iktidar olamadı. Ecevit zamanında koalisyon kurdular, Çiller zamanında da Baykal iki ay Dışişleri Bakanlığı yaptı. Onun dışında CHP'nin dikili ağacı gösterip de ben hükümet olduğumda şunu yapmıştım diyebileceği bir şey var mı? Evet bir tek şey vardır, o da gerçek bir SSK sabıkasıdır. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemi; hepsi batırılmış, borç içine sokulmuş, Hazineden her gün para isteniyor. Hazinede para yok, Hazine yüzde 139 faizle tefecilerden para alıyor ve SSK'lıların maaşını ödüyor. Tek sabıkası bu.”
12 Haziran seçimlerinin ardından muhtar maaşlarına zam sözü veren Bakan Arınç, katılımcıların konuşmasını alkışlamaması üzerine “Muhtarların herhalde ihtiyaçları yok.” ifadesini kullandı. Bu söz üzerine muhtarlarca alkışlanan Arınç, şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu, böyle bir laf etseydi alkışlanırdı. Herkese bir şey dağıtıyor maşallah. Noel Baba gibi çantasında ne varsa saçıyor. Muhtarlarımızın belli bir gelir sahibi olması için çalışıyoruz.”
    Ülkedeki istikrarın bozulması durumunda bütün işlerin tepe taklak olacağını dile getiren Arınç, “İstikrar bozulursa Allah saklasın bütün işler tepe taklak gider. Kimse bu hükümet kadar işin ucundan tutmaz. Geçmişte koalisyon hükümetleri bakanlık pazarlığı, kırmızı plaka pazarlığı yapardı. Bu hükümet gitse yerine tek başına bir hükümet gelse, göze görünen bir tanesi var mı? Göğsünü gere gere ben iktidar olacağım, şöyle yapacağım diyen var mı? Hepsinin iddiası; bunlar gitsin bakalım, gitsin de kim gelirse gelsin. Maceraya karnımız tok. Ülke yönetiminde macera istemiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN