ANTALYA (CİHAN)- AK Parti Antalya milletvekili Abdurrahman Arıcı, iktidarları döneminde sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinde Türkiye'ye çağ atlattıklarını söyledi.
    Milletvekili Arıcı, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Kadın Kolları Başkanı Ümmü Gülsüm Cengiz, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı ve milletvekili adayı Abdullah Cengiz'le birlikte Manavgat'ın Oymapınar beldesinde seçim çalışması yaptı.
Belde meydanında partililere hitap eden Arıcı, bir hafta sonra yapılacak seçimlerin ülkenin sadece 4 yılını değil, çeyrek yüzyılını şekillendireceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti. AK Parti iktidarı döneminde sağlık hizmetlerinde ülkenin Avrupa standartlarını yakaladığını belirten Arıcı, geçmiş iktidarlar döneminde 15 yılda yapılamayan hastane ve sağlık yatırımlarının 2 yılda bitirildiğini söyledi. 14 yıl önce Antalya'da İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı dönemde Manavgat Devlet Hastanesi'nin prefabrikten yapılan polikliniklerini görünce bir basın açıklamasında 'köpek bağlasan durmaz' dediği için dönemin Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy'un 'böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın' dediğini belirten Arıcı, aylar sonra Bakan Özsoy'un Antalya ziyareti sonrası Manavgat Devlet Hastanesi'ni gösterince kendisine hak verdiğini kaydetti. 800 yataklı modern Antalya Araştırma Hastanesi'ni iktidarları döneminde 2 yıl gibi kısa sürede tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Arıcı, Gazipaşa, Korkuteli ve Kaş'ta temeli atılan hastanelerin de kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Arıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "İktidarımız döneminde sağlık alanında yaptığımız hizmetlerle ülkemize çağ atlattık. Bugün bir hastamız istediği hastanede tedavi görebiliyor. Eskiden izbe hastanelerin yerini tek kişilik modern hastaneler aldı."
İktidarları dönemlerinde ilaç fiyatlarında yaptıkları düzenlemeyle yıllarca ilaçta yapılan vurguna son verdiklerinin altını çizen Arıcı, bu dönemde ilaç fiyatlarının 2002 yılı öncesine göre yüzde 100 oranında düşük olduğunu kaydetti.
Milletvekili adayı Abdullah Cengiz de ülkenin 9 yıllık iktidarları döneminde her alanda çağ atladığını söyledi. İktidarları döneminde 163 dersliğin eğitim ve öğretime kazandırıldığını belirten Cengiz, 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi ülkenin IMF'ye toplam borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu, hükümetleri döneminde bu rakamı 4,9 milyar dolara düşürdüklerini anlattı. CİHAN