Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın da aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak Almanya’nın termal şehirlerindeki incelemelerine başladı. Gürlesin önderliğindeki 16 kişiden oluşan heyet, Pamukkale Belediyesi'nin yürüttüğü “Termal Sağlıkta Marka Kent Pamukkale-Karahayıt”  projesi kapsamında, ilk olarak  Denizli’den Frankfurt’a uzandı. Heyet, 25-30 Eylül tarihleri arasındaki Almanya ile ÇEK Cumhuriyeti’ndeki termal şehirleri inceleyecek. İlk olarak ziyaret edilen ‘Bad Orb’ bölgesinin altyapısı ve mimarisi heyet tarafından tüm ayrıntılarıyla incelendi. Ardından ‘Bad Kissingen’ bölgesindeki termal faaliyetler yerinde gözlemlenerek Pamukkale ve Karahayıt noktasında benzerlikler ve farklılıklar ortak bir platformda heyet tarafından ele alındı. Burada düzenlenen toplantılarda ‘gerek yurtiçi gerekse yurtdışı pazarına faydalı bir sağlık kenti nasıl oluşturulur’ sorusunun cevabı ve markalaşma sürecini nasıl geliştirebiliriz konuları değerlendirildi.
İlk gün yapılan incelemelerin ardından, Denizli'nin termal potansiyelinin Almanya’nın termal şehirlerine oranla daha yüksek olduğu ancak strateji planlamalarda eksiklik yapıldığı noktasında ortak karara varıldı.

-RADİKAL KARARLAR ALINMALI-
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, stratejik planlamadaki eksikliğin ortaya çıkmasının ardından radikal kararlar alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Radikal kararlar ve belediye-vatandaş işbirliği kurularak sahip olduğumuz tarihsel değerler en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Bu denli önemli olan Pamukkale ve Karahayıt termal sağlık ve tarihi bölgesinin, öncelikli geliştirilmesi, dönüştürülmesi ve markalaşma yolunda bir sağlık kenti haline gelmesi gerekmektedir. Amacımız, Allah’ın verdiği bu zengin nimeti en yüksek fayda sağlayacak şekilde değerlendirmektir” diye konuştu.

BÖLGEDE HERTÜRLÜ DESTEK VERİLECEK
Vali Yardımcısı İsmail Soykan da, Başkan Gürlesin’in kararına destek olacaklarını kaydederek, ‘Pamukkale Belediyemiz, Pamukkale ve Karahayıt ile Akköy’deki termal turizmin geliştirilmesi noktasında çok isabetli işler yapıyor. Pamukkale belediyemize bu noktada her şekilde destek olacağımızın bilinmesini istiyorum’ dedi.
Heyet, Almanya’daki inceleme gezileri sonrasında ÇEK Cumhuriyeti’ne geçerek buradaki termal şehirleri de mercek altına alacak.