İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslendiği mitingdeki katılımın CHP mitinginin dört katı olduğunu söyledi.

İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, açıklamasında, cumartesi günkü mitinge katılanların sayısı konusunda bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını, yorumu İzmir halkına bıraktığını vurguladı. Kendisine sürekli CHP mitingiyle kıyaslama yapmasının istendiğinin altını çizen Akay, şöyle konuştu: "Bir sayı vermeme gerek yok diye düşünüyorum. Fotoğraf kareleri her şeyi ortaya koyuyor. Bizim mitingimize katılımın CHP mitinginin dört katı olduğu söyleniyor. Ben de buna katılıyorum."
Akay, 4 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine destek veren İzmirlilere teşekkür etti.

İzmir’de son zamanların en görkemli mitingini düzenlemenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını belirten İl Başkanı Akay, “İzmirlilere milyonlarca kez teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Adana mitinginden sonra İzmir’e gelen Başbakan Erdoğan’ı, İzmirlilerin bağrına bastığını aktaran Ömer Cihat Akay, bir aydır süren çalışmanın sonucu alana hedefledikleri bir kalabalığın geldiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday olmalarından sonra şehir için açıkladıkları projelerle İzmirlilerle aralarındaki bağın daha da kuvvetlendiğine dikkat çeken Akay, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingi gösterdi ki AK Parti olarak İzmirlilere kendimizi anlatabilmişiz. Biz, İzmir’e çağ atlatacak, istihdam oluşturacak projeler müjdelerken, muhalefet İzmir’i hala kendi kaleleri gibi görmeye devam ediyor.” diye konuştu.
Özgürlükçü İzmir’in, AK Parti’ye ilk teveccühünü mitinge yoğun bir katılımla gösterdiğine dikkat çeken Akay, "12 Haziran günü de İzmirli AK Parti’ye ‘evet’ diyerek, kendilerini ‘cepte garanti’ görenlere gereken cevabı verecektir." şeklinde konuştu.
Miting alanını dolduran kalabalığın Başbakan Erdoğan’ı da mutlu ettiğini kaydeden Akay, “Allah, her il başkanına böyle miting düzenlemeyi nasip etsin. Başbakanımız mitingden sonra havalimanına giderken, yol kenarındaki insanların sevgi gösterilerinden çok etkilendi. Bu mutlu tabloyu hazırlayan başta AK Parti İzmir il ve ilçe teşkilatlarım olmak üzere, sivil toplum örgütlerine, odalara, vakıflara, gönül dostlarına, hissiyatımıza ortak olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


CİHAN