AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında tarihi Kaleiçi Çarşısı’nı ziyaret etti. Günün ilk saatlerinde esnaflarla birlikte kahvaltı yaparak onları dinleyen Milletvekili Adayı Tin, daha sonra çarşıda birçok esnafı ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Esnafın büyük ilgi gösterdiği Tin, birçok noktada esnafla bir arada oturarak sohbet etti. Tarihi çarşı da esnafla buluşmasını değerlendiren Milletvekili Adayı Tin, “Bugün Kaleiçi’ndeyiz. Esnafımızı ziyaret ederek hayırlı işler diledik” dedi. 7 Haziran seçimlerinin ardından vatandaşların 1 Kasım seçimlerine, özellikle AK Parti’ye umutla baktığını ifade eden Tin, “Aydınlık bir gelecek noktasında yürüyüşün, huzur ve istikrar ortamının, ekonomik büyümenin bozulmadan sürmesi için AK Parti’yi gösteriyorlar. Bu durum bizleri de mutlu ediyor. Seçim beyannamemizde emekliden işçiye, esnafımızdan sanayicimize dahası her kesime yönelik vaatlerimizin de çok olumlu karşılanması memnuniyet verici” dedi.

Tarihi çarşı eski günlerine dönecek
Yüzlerce yıldan bu yana çarşı olarak kullanılan Kaleiçi’nin Denizli ticaretinin belleği durumunda olduğunu vurgulayan Tin, “Kaleiçi esnafımızı dinlediğimizde çarşı ile alakalı istekleri ön plana çıktı. Yaptığımız sohbetlerde hemfikir olduğumuz nokta tarihi Kaleiçi Çarşımızın daha hareketli, tercih edilen yoğun bir yer haline getirilmesi. Burada önemli nokta tarihi çarşımızın, halkımızın, ailelerin gece-gündüz gelebildiği açık hava AVM mantığıyla işleyen bir yer haline getirilmesi. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Ortak bir çalışmayla inşallah burası eski güzel alışveriş dönemlerine geri dönecektir. Esnafımız zaten çarşıda durumun çok kötü olmadığını iyi olduğunu vurguluyor. Tabi ki daha iyi hale getirilmesi noktasında ciddi çalışmalarımız var. Daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Kalay yaptı
AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, 800 yıllık tarihi Kaleiçi Bakırcılar Çarşısı’nda kalaycılığın nasıl yapıldığını işin ustasından izledi. Milletvekili Adayı Tin, sonrasında ocak karşısına kendisi geçerek bir tencere kapağına kalay yaptı.