AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Pam Otel’de düzenlenen Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlar Kurulu toplantısına davetli olarak katıldı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve diğer oda başkanları Milletvekili Adayı Tin’e esnafın isteklerini ve sıkıntılarını aktardı. Oda Başkanı Çelikkol, esnafın en önemli isteğinin 1 Kasım genel seçimlerinde güçlü bir iktidarla istikrar ortamında Türkiye’nin yoluna devam etmesi olduğunu söyledi. Tin’e seçimlerde başarı dileyen Çelikkol, “Kendinizde esnaflıktan geliyorsunuz. Bizi en iyi anlayacak ve temsil edecek isimlerden birisiniz. Meclis’te esnafı, sanayici ve Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tam. Yolunuz açık olsun” dedi. 13 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’nin büyük bir ekonomik gelişim yaşadığını ve dünyaya parmak ısırttığını aktaran Tin, şunları söyledi: “Türkiye’nin 2002 yılından önceki halini en iyi bilenlersiniz. Esnaf olarak, ülke olarak, millet olarak o dönemlerde çok büyük sıkıntılar ve buhranlar içinde yaşadık. Esnafın işini devam ettirebilmesi için krediye ulaşması kadar zor bir şey yoktu. Yüzde 45’leri bulan faizlerle esnafımız yatırım yapmak şöyle dursun işini devam ettirmekte zorlanıyordu.”

Esnafımız yatırım yapma olanağına kavuştu
AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin ekonomik istikrara kavuştuğunu anlatan Tin, “13 yıllık Ak Parti iktidarlarında esnafa büyük destek sağlandı. Faiz oranları yüzde 45'lerden yüzde 5'lere getirildi. Şimdi esnafımız aldığı kredilerle yatırım yapma olanağına kavuştu. Kişi başına düşen mille gelirimiz ise 2 bin dolarlardan 11 bin dolarlara geldi. Çiftçimiz, daha çok üretsin diye her anlamda desteklemeler veriliyor. Emeklimiz, memurumuz bu dönemde ekonomik anlamda çok büyük bir ilerleme yaşadı. Dar gelirlimiz ev ve araba sahibi oldu. Sanayicimiz üretimini artırdı, modernizasyonunu sağladı, makine parkurunu geliştirdi, yatırımlarını yaptı. İhracat oranlarımızın geldiği tablo ortada” diye konuştu. Terörün kökünün kazınana, silahların üzerine betonlar dökülene kadar bu sorunun üzerine gidileceğini iade eden Tin, “İşte ülkede istikrarın sürmesi, ekonomik büyümenin devam etmesi için 1 Kasım’da ülkede güçlü ve tek başına bir iktidara ihtiyaç var. AK Parti iktidarına ihtiyaç var” dedi. 

Desteğe devam
AK Parti’nin seçim beyannamesinde esnaflara yönelik vaatleri aktaran Tin, “Önümüzdeki dönemde  esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. KOBİ'lerin finansmana erişimini  artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri  tümüyle kaldıracağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi  indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız” dedi.