Ak Parti Kale İlçe kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü İlçe Esnaf Odası salonunda gerçekleşti. Kale ilçe kongresinde beklenmedik bir olay yaşandı ve sürpriz bir katılım gerçekleşti. Demokrat Parti Beyağaç İl Genel Meclis Üyesi olarak Meclise giren Kudret Gürkaynak İlçe kongresi sonrası düzenlenen törenle sürpriz bir şekilde AK Parti saflarına katıldı.

Ak Parti Kale İlçe kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. Yoğun katılımın olduğu kongrede halen ilçe başkanlığı görevini yürütmekte olan Mehmet Molo yeniden güven tazeleyerek İlçe Başkanı olurken, kongre sonrası sürpriz bir katılım gerçekleşti. 2009 yerel seçimlerde Demokrat Partiden Beyağaç İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilen Kudret Gürkaynak AK Parti saflarına katıldı. Kudret Gürkaynak’ın Ak Parti’ye katılım töreninde Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AK Parti Beyağaç ilçe Başkanı Duralı Süpçin, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Milletvekilleri, Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve İl Başkanı Avni Örki hazır bulundu.

Katılım töreninde kısa bir değerlendirme yapan Denizli İl Başkanı Avni ÖRKİ; “Denizli İl Genel Meclisimiz bizim dönemimizde büyük başarılara imza attı ve yapılması güç olan işleri büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek gerçekleştirdi. Bu hizmet aşkı ve başarılarımız samimi duygularla hizmet yolculuğuna çıkan fedakâr İl Genel Meclis Üyelerimiz sayesinde gerçekleşmektedir. Sağ olsun Demokrat Parti den seçilmesine rağmen Kudret GÜRKAYNAK ilk günden beri Meclisimize her türlü desteği verdi ve birlikte bu yöreye önemli hizmetlerde bulunduk. Yine bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla daha iyi işler yapacağımıza yürekten inanıyor, AK Parti de nice güzel işlerle ilgili kararların altına birlikte imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Bu manada Kudret Gürkaynak, yakasına AK Parti rozeti takarak yöremize Ak Parti çatışı altında hizmete ben de varım dedi. Bu bir güç birliği, kader birliği, bir gönül birliğidir, kendisini kutluyor ve katılımının İl Genel Meclisimize ve Beyağaç İlçesine güç katacağına inanıyorum” dedi.

Denizli İl Başkanı Avni Örki sözlerine şöyle devam etti; “Beyağaç ilçemiz, Kudret Gürkaynak kardeşimizin AK Partiye katılımı ile yeni bir heyecanı ve güzelliği yaşamaktadır. AK Parti hiç kimseyi bugüne kadar şuncu buncu diye ayırmadı ve ayrım yapmadı. Milletimizin tamamını aynı güzel duygu ve heyecanla kucakladı. AK Partiye bugün katılan Kudret Gürkaynak kardeşimiz, kendisini Beyağaç ilçesine hizmete adamış, Denizlimizi ve Ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak AK kadroda yerini aldı. Kendisi bugünden itibaren AK Partinin hizmet mücadelesinde artık bizlerle kader ortaklığı yapıyor, kararından dolayı kendisini yürekten kutluyorum. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 2001 Ağustosunda bu hizmet yolculuğuna çıkarken Türkiye’nin büyük bir aile olduğunu söylemişti. Bu düşünceden hareketle şunu belirtmeliyim ki, biz hepimiz kardeşiz, biz hepimiz biriz ve beraberiz, bu birlikteliğimize kimsenin zarar veremeyeceği gibi, bu birlikteliğimiz hem ilçelerimize hem, ilimize hem de Ülkemize büyük güç katmaya devam edecektir.” dedi.


Katılımın ardından ilk açıklamasını yapan Beyağaç İl Genel Meclis Üyesi Gürkaynak ilçemize istikrarlı bir hizmetin gelmesi için tek çare AK Parti’dir. AK Parti saflarında yer alarak başarılı işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ben Ak Partinin bu büyük ailesinden kopuk değildim bu törenle resmileştirmiş oldum. Yöremiz insanına, ilimize ve partimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Buna göre, İl Genel Meclisinde sandalye dağılımı şu şekilde oldu; AK Parti 29, CHP 15,  MHP 10