AK Parti Buldan 5. Olağan Kongresi Ahmet Terzioğlu Güzelleştirme Düğün Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yoğun katılımın olduğu kongreye AK Denizli Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, delegeler ve partililer katıldı.  AK Parti İl Başkanı Avni Örki kongrelere her zaman birlik beraberliğin ve davaya olan hizmet aşkının tazelendiği buluşmalar gözüyle baktıklarını vurgulayarak, “Kongrelerimize millete olan hizmet aşkımızın arttırılması gözüyle baktık. Buldanımız bizi coşkulu ve gözleri pırıl pırıl karşıladı. Buldan’a bu kongre iyi gelmiş diyorum sizler de bize iyi geldiniz. Allah razı olsun sizlerden” dedi.

BULDAN KALEMİZDİR FETHEDİLMEDİ
2014 Martında yol kazasına uğradıklarını belirten Örki, “Bu kaza Buldan’la ilgili bazı umutsuzlukları beraberinde getirdi. Buldan’ın belediyesi şimdiye kadar AK Partiliydi ve şimdi bizde değil. Gelen kişi İnşallah emanete sahip çıkacak birisidir dedik. Buldan’a her zaman hizmet gelmesini isteriz. Buldan denildi mi kendimize çeki düzen veririz” dedi. Buldan’ın AK Parti’li olduğunu vurgulayan Örki,”Buldan esas itibariyle tam bir AK Parti’lidir. Buldan CHP’li değildir. Bugün CHP’li olması kimseyi aldatmasın. Buldan AK Parti’nin bel kemiklerinden biridir ve AK Parti’nin kalesidir. Ve bu kale fethedilmemiştir, bu kale halen bizimdir”diye konuştu.
Buldan için hayallerini anlatan Örki, bu hedeflerimiz sükuta uğramadı biz çalışmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi için buluştuğumuzda Buldan sokaklarında sizlerle dolaşmıştık. Önümüzdeki süreçte Buldan hızlı bir şekilde birlik ve beraberliğini yansıtacaktır. 2015 seçimlerinde Buldan’dan Ankara’ya güçlü mesajlar göndereceğiz. Azıcık sabredin inşallah 4 yılın sonunda sizlerle birlikte Buldanımızda yeniden AK Partinin hizmet bayrağını dalgalandıracağız. Buldanımızda yeniden sizlerin yüzünü güldüreceğiz. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.

BULDAN AK PARTİ DİYECEK
Buldan’da hizmet destanlarının yazılmaya devam edeceğini vurgulayan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak “Ahmet kırık Başkanımız Buldan için güzel hizmetler yaptı. Yeni ekibiyle de iyi hizmetler yapacağından şüphemiz yok. Büyükşehirimizle birlikte Buldan’da hizmetlerimiz devam ediyor. Keşke ilçe belediyesi de bizde olsaydı diyoruz ama geç kalmış sayılmayız. 2015 ve 2019 seçimlerinde inşallah Buldan güçlü bir ses çıkarıp AK Parti diyecektir. Bu güzel ilçeyi hak ettiği hizmetleriyle buluşturmamız lazım. Buldan’ın tüm güzelliklerinin herkesçe görülmezi için emin olun ilimize misafir geldiğinde onu ilk Buldan’a getirip gezdiriyoruz” diye söyledi.

“AK PARTİ BULDAN’DA DAHA DA GÜÇLENECEK”
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar Buldan’ın CHP’li yönetimlerle ilerlemediğini belirterek, “Buldan’a 2001 yılında AK Parti teşkilatlarımızı kurmaya geldiğimizde buranın üretken, girişimci bir yer olduğunu görmüştük. Buldan’a yakışmayan bir belediyecilik olduğuna da şahit olmuştuk. AK Parti Buldan’a yakışır hizmetler getirdi. CHP’nin belediye başkanlığı yaptığında hangi hizmeti hatırlıyoruz, hiçbir şeyi. Biz bu millete hizmet için yola çıktıysak aday olsak da olmasak da her zaman bu hizmette varız deriz. Buldan halkı önümüzdeki seçimde cevabını verecektir. AK Partimiz Buldan’da daha da güçlenecektir. Yeni yönetimimiz hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

“BULDAN’A ÜZÜM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULMALI”
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel Buldan’a üzüm üreticileri birliğinin kurulmasının gerektiğini söyledi. Yüksel üzüm üreticileri birliğinin önemine dikkati çekerek “Bugün için Buldan’da ilk önce yapılması gereken şey üzüm üreticilerimizin birlik halinde toplanmasıdır. Ürün ne kadar iyi olursa olsun aldığınız çek karşılıksız çıkıyorsa hiçbir anlam ifade etmez. Birliğin kurulmasıyla bu tür sorunların önüne geçilebilir. Birlik olursanız bütün ihracatçılar gelir önünüzde diz çöker, birlik olmazsanız mağdur olabilirsiniz” dedi. Önümüzdeki günler ilçe başkanımızla birlikte Buldanımızın her konudaki ihtiyaçlarını göz açıp kapayana kadar yapacağız.” diye konuştu.

“BULDAN’A PARTİ GÖZETMEKSİZİN HİZMET EDECEĞİZ”
 “2023 yürüyüşünde Buldanımız inşallah daha da güçlü destek verecek” diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ‘Buldan bizi seviyor bizde Buldan’ı seviyoruz. Biz Buldan’ın iradesine her zaman saygı duyduk. Her zaman millet ne diyorsa o dedik. 30 Mart yürüyüşümüzde bizlere destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz’ şeklinde sözlerini sürdürdü.
Zolan Buldan’da hiçbir ayrım yapılmayacağının altını çizerek, “ Buldan da a partisi b partisi gözetmeksizin hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın. Buldan; yaylası dokuması, ovası, üzümü ve kestanesiyle bizim en güzel değerlerimizin olduğu bir ilçemizdir. Bizim Buldan’ı unutmamız mümkün değildir” dedi.

SU SORUNU ÇÖZÜLECEK
Buldan’daki su sorunun çözüleceğini belirten Zolan, “Buldan’da içme suyu, park bahçe yatırımlarımızı başlattık. İtfaiye ve cenaze hizmetlerimizi de veriyoruz. Bunlar daha başlangıç. Girne Mahallesinde yaşanan olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. Orada da yatırımlarımıza başladık. 20 km içme suyu hattı döşeyeceğiz. Buldan’daki su sorununu çözeceğiz” şeklinde konuştu. “Artık Buldan 2015 Haziran’ında inşallah ses çıkarsın. AK Parti’ye hizmet erlerine güçlü bir destek verelim” diyerek sözlerini sürdüren Zolan salondan güçlü bir alkış aldı. Zolan sözlerini ‘ İnşallah Buldanımız için yarın güneş daha da güzel doğacak. Yeni yönetimimiz hayırlı olsun’ diyerek sonlandırdı.

KARADERE’YE SU GİDECEK
Salonu selamlayarak sözlerine başlayan AK Parti Buldan İlçe Başkanı Ahmet Kırık 10 senedir AK yolda yürüdüğünü ve bu süreç içerisinde hep hizmet etme gayesi içerisinde olduğunu ifade etti. İtfaiye ekipleri ve cenaze hizmetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Kırık, “Eksik su motorları tamamlandı.Bu hizmetlerle Buldan’da 70 yıl su sıkıntısı yaşanmayacak.Büyükşehir belediyemize tüm bu hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi. Karadere’ye sulama müjdesi veren Kırık, “Buraların sulanması zordur.Ama biz Karadere’ye kadar damla sulama sözü aldık. Bunun için de tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bizim de amacımız bir çivi çakmak. Biz 2023 e emin adımlarla yürürken Buldan’ın Denizli’de alması gereken hiçbir hizmetin eksik kalmayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yapılan seçimde Ahmet Kırık güven tazeledi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
AK Parti Buldan Kongresinde seçilen yeni yönetim ise; Ahmet Kırık, Mehmet Mustak, Naci Çomuk, Mehmet Sürücü, Hurşit Çankır, Selma Taşlı, Zeynep Yurdasever, Mehmet Yeşildağ, Ali Yeşil, Mehmet Demir, Halil Efeoğlu, Sadettin Çoşan, Hüseyin Özbilgiç, Mustafa Mustak, Murat Morca, Hilal Kayan, Ahmet Kölgesiz, Nazım Özbay, Celal Erkaraca, Ramazan Uluer, 
İl Delegeleri: Ahmet Kırık, Naci Çomuk, Musa Yurdasever, Mehmet Demir, Mehmet Akhan, Halil Efeoğlu, Savaş Maden, Mustafa Atalay, Halil Cabaroğlu,