MUĞLA (CİHAN)- Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Muğla milletvekili adayı Ali Boğa, Fethiye’nin Eşen beldesinde seçmenlerine, köprüsü olmayan dereyi salla geçerek ulaştı. Boğa, iki köy arasındaki tek ulaşım kaynağı olan bidonlardan yapılmış salın üzerinde köylülere köprü müjdesi verdi.
    AK Parti’li Ali Boğa, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’nin Eşen beldesine bağlı Korubükü ve Demirler köylerini ziyaret etti. Bu iki köyün ortak özelliğini ise birbirleriyle köprüsü olmayan Eşen Çayı üzerinden ulaşılabiliyor olması. Karşı karşıya olan köylerden bir diğerine geçmek istediğinde ya 40 kilometrelik yolu dolaşmak ya da salla çaydan karşıya geçmek zorunda. Köylülerin yıllardır yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek isteyen Ali Boğa, ziyaretini bidonlardan yapılmış salla gerçekleştirdi. Sala binen Ali Boğa ipi kendisi çekerek Eşen Çayı’nı aşarken, “Dikkat edin” diye seslenen köylülere “Biz ülkenin direksiyonuna geçtik. Salı da yönlendiririz.” diye karşılık verdi.
    Derme çatma sal ile Demirler köyüne geçen Boğa, burada köylülerle bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından yine salla geri dönen Ali Boğa, burayla ilgili yapılması planlanan köprünün sözünü verdi. Boğa, “Korubükü köyünden Demirler Köyüne geçmek isteyen köylülerim ya 40 kilometrelik yolu kat ediyor ya da benim az önce yaptığım gibi derenin üzerinden sal yardımı ile geçiyordu. Şimdi köylere hizmet götürme birliği tarafından bu çayın üzerine köprü yapılıyor. Buradan köylülere bu müjdeyi vermek istiyorum. Artık iki köyün sakinleri birbirleri ile görüşmek için bu ölüm yolunu geçmek zorunda kalmayacak. Üreticiler bu köprü ile ürettiklerini kolayca karşıya geçirecek. Bu köprü gönüllerin köprüsü olacak.” dedi.
    Köylüler ise devlet – vatandaş işbirliği ile yapılacağı öğrenilen köprüyle ilgili kendilerini ziyaret eden AK Parti teşkilatına teşekkür etti. Korubükü köyü muhtarı Halil Kocaer ve Demirler köyü muhtarı Ali Girgin yaptıkları ortak açıklamada köprünün iki köyü de çok rahatlatacağını belirtti. Uzun yıllar bu çalışma için mücadele verdiklerini ifade eden muhtarlar, 4 metre genişliğinde 52 metre uzunluğundaki köprünün 6 ay içerisinde bitirileceğini açıkladı.
    AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise “Bu köprü oy için değil dualarınız için yapılıyor” diyerek amaçlarının köylülerin gönüllerine köprü kurmak olduğunu ifade etti. CİHAN