AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Armağan Erol ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Özge Ceylan, Muğla Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu tüm dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette AK Partili yöneticiler engelli çocuklara büyük ilgi gösterdi. AK Parti hükümetinin kurulduğu günden bu yana her zaman engelli ve yakınlarına tam destek verdiğini anlatan Armağan Erol, "Ülke nüfusumuzun büyüklüğü hepimiz tarafından bilinen bir gerçek, ama bu nüfusun ne kadarının engelli bireylerin oluşturduğunu çoğumuz bilmeliyiz. Araştırmalar sonucunda ortaya çıkan tablo hiç de önemsenmeyecek gibi değildir. Ülkemizdeki engelli bireylerin oranı yüksektir. Ayrıca her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek herhalde yapılacak çalışmaları çok daha fazla önemsemek gerekir. Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak onlara acıyarak yaklaşmak yerine Konfiçyüs'ün dediği gibi 'Onlara balık verme yerine balık tutmayı' öğretmeliyiz. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hale getirmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin kendi kendilerine yetmeleri bilgi ve kültür düzeylerini yükseltmeleri bir meslek sahibi olup bu meslekte iş edinmeleri ve diğer insanlarla sağlıklı ilişki kurup toplumun her alanına katılabilmeleri için hükümetimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen özürlü memur seçme sınavı istihdam açısından engelli vatandaşların hayatını değiştirecek özelliktedir. Türkiye’de engelliler açısından devrim niteliğinde icraatlar gerçekleştirilmiştir. Çalışmalar hız kesmeden de devam edecektir. Her geçen gün engelliler ve yakınları için daha aydınlık olacaktır." dedi.

        Son yıllarda engellilere ve yakınlarına ödenen engelli ve bakım maaşlarının engelli ailelerine büyük bir kolaylık sağladığını belirten Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise "Engellilerimiz ve aileleri aldıkları maaşlarla hayatlarını güzel bir şekilde sürdürüyorlar. Ziyaretiniz ve verdiğiniz destek için derneğim adına sizlere çok teşekkür ederim." diye konuştu.