7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili olmak için aday adaylık süreci bugün sona eriyor. Ak Parti’den ülke geneline bakıldığında 50 bin aday adayı olduğundan söz ediliyor. 
Denizli’de ise Ak Parti İl Teşkilatı’na başvuru yapan isimler belli oldu. 17 kişi buradan aday  adaylığı dosyasını verdi. Genel merkezde ise 9 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı bir kısmının da başvuru için gittiği bilgiler arasında. 
Denizli Teşkilatı’na başvuru yapan isimler ise eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, eski İl Başkanı Avni Örki, Mehmet Uğur Tatar, Cahit Özkan, Ziya Osman, Mustafa Kurnaz, mevcut Denizli Milletvekili Bilal Uçar, İbrahim Tan, Nurefşan Bozaba, Ahmet Hakkı Sözer, Yekta Çakmak İnce, Metin Koçyiğit, Kadir Yasav, Ayşe Rabia Yüreklitürk, Emin Okkaya, Ali Aygören ve Peral Uluköy.
76 kişi Denizli’den aday adaylığını yaparken mevcut Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak’ın başvurularını Ankara Genel merkeze yaptığı öğrenildi. Çoğunluğunu bürokratların oluşturduğu 6 isminde başvurularını yapmak için genel merkezde olduğu öğrenildi. 

GÖZLER ONDA
Merak edilen ise Ekonomi Bakanı Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin aday adaylığı takdirini nereden kullanacağı. Bakan Zeybekci’nin Denizli’den adaylık başvurusu yapacağına kesin gözle bakanlar ağırlıkta iken Zeybekci’nin İzmir’den de aday adayı olabileceği saatler sonra netleşecek. 
Zeybekci an itibariyle aday adaylığı başvurusunu halen yapmadı.