MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “AK Parti sistemi tıkamaya çalışıyor, kaçıyor. Amaç, anayasadan Türk milletini yok etmektir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümetin ülkeyi iyi idare edemediğini savunan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti’nin ülkede kavga etmediği toplum kesimi kalmadığını, AK Parti’de bir panik hali olduğunu ve gelen eleştirilere bile tahammülleri olmadığını söyledi. Öcalan ve KCK varlığının AK Parti üzerindeki etkisinin büyük olduğunu ileri süren Ayhan, “Eşikte siyaset yapmaya AK Parti’nin devam edeceği, KCK’nın sorunlarının çözülmesi için de AK Parti’nin masaya oturacağının açıkça görüldüğü beyan ediliyor” diye konuştu.
“Cemaatin oy yüzdesini hesaplamaya ve alternatif desteği Barzani’den nasıl olacağını tahmin etmeye çalışıyorlar” diyen Ayhan, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına a değindi. Meclis Başkanı’nın komisyonun dağılma ve ertelenmesine ilişkin bir yetkisinin olmadığını söyleyen Ayhan, AK Parti’nin komisyonu itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, “AK Parti sistemi tıkamaya çalışıyor, kaçıyor. Amaç, anayasadan Türk milletini yok etmektir” dedi. 
AK Parti’nin içindeki kurucu meclisin iş başında olduğunu iddia eden Ayhan, “Apo rolü tamamlamıştır, vizyondaki Kürdistan filminin başrolünde AK Parti vardır. İmralı ve Kandil dahil olmak üzere PKK ve BDP seve seve kötü adamı oynamaktadır. Hiç olmadığı kadar kazanım elde etmişlerdir” şeklinde konuştu.
Ayhan, bir gazetecinin “Japon Milli Günü’nde Kamer Genç’in Emine Erdoğan’a karşı bir tavrı oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise, “Meydana gelen olay hoş bir şey değil” cevabını verdi.