AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla Belediyesi'nin hükümet desteğiyle yapılan yatırımları kendi yapmış gibi gösterdiğini ileri sürdü. İl merkezini AK Partili belediyeciliğiyle tanıştırma zamanı geldiğini söyleyen Öztürk, "Muğla’nın üzerinde 40 yıldır dolaşan kara bulutu artık kaldırmak istiyoruz. Düşünün ki bir belediye, her şeyini kendi yaptırdığı bir sitenin kanalizasyon planlamasını yapmıyor. Şehir merkezinde yaptırılan Gökkuşağı Sitesi'nin hiçbir planında kanalizasyon çalışması yer almıyor. Ayrıca site sakinlerine, 'Tüm çalışmaları kendiniz yaptırın.' deniyor. Böyle bir zihniyeti anlamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Muğla Belediyesi'nin, hükümet katkısıyla yaptırılan bazı çalışmaları kendisi yapmış gibi gösterdiğini öne süren AK Parti İl Başkanı Öztürk, "TOKİ Sitesi içindeki anfiteatr da tamamen TOKİ tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca yine hükümetimiz desteğiyle ciddi bir meblağa yaptırılan tarihî Arasta'nın restorasyonu çalışmaları da ilimize verilen önemi göstermektedir." dedi.

CHP'li Muğla Belediyesi'nin, son günlerde aldığı meclis kararlarında asfalt döşeme ve parke kaplama gerekçeleriyle İller Bankası'na yaklaşık 15 milyon lira borçlandığını kaydeden Nihat Öztürk, "Belediye, önümüzdeki yerel seçimleri kaybetme korkusuyla sürekli yüksek meblağda borçlandırılıyor. Düzgün bir yatırım için harcanmayan bu paralar, yine Muğlalının cebinden çıkacak." ifadelerini kullandı.