AK Parti Temmuz Ayı İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Pekdemir Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan ve çok sayıda partili katıldı. Mecliste yaşanan tartışma nedeniyle AK Parti Denizli Milletvekilleri bu ayki danışma kurulu toplantısına katılmadı.
AK Parti’nin coşkusuna gölge düşürmek isteyenler olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Avni Örki, “Toplantımızın koordinatörü ve sayın milletvekillerimiz meclis çatısı altında yaşanan bir tartışma nedeniyle bugün bu coşkuya katılamadılar. Mecliste yaşanan tartışmada bir milletvekillimizin kanı aktı. Bir bakanımız da darp edildi. Mecliste milletvekilimizin kanını akması milletin idaresine yapılmış bir saldırıdır. AK Parti’nin milletle kucaklaşmasını engellemek isteyen zihniyetin saldırısıdır. Biz buna rağmen halka kucaklaşmaya devam edeceğiz. Ramazan ayında, o mübarek günde halkımızla iç içe olacağız. Milletin iktidarını istemeyenler 2002 yılından bu yana rant, faiz lobisi ve dış güçlerle milletin idaresine müdahale etmek istedi. Son dönemlerde yaşanan olaylara bakıldığında bu resim daha da net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Kardeşliğin şaha kalktığı bir dönemde yalanlarla iftiralarda insanları kandırmaya çalışıyorlar” dedi.
Geçen ay yapılan toplantıda, seçim dönemlerinde yalan ve iftiraların atılacağını söylediğini belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Seçim dönemine doğru söylediğim o sözler bugün bir bir gerçek olduğunu görüyoruz. Bunlar yalan dolan her şeyi yapabilirler. Bizler hak ve halktan gücümüzü alan bir partiyiz. Gezi Parkı olayları başladığı günlerde resim tam olarak net değildi. Ama şimdi baktığımızda, ne yapılmak istendiğini daha iyi görmekteyiz. Demokrasi adı altında kimlerle işbirliği yapıldığı açıkça ortaya çıkmıştır. Ama şunu bilmiyorlar ki, iktidara gelmenin yolu bu değildir. İktidara gelmenin yolu hak ve halktan yana olmaktır. Halkın yanında olan siyasiler bu tür müdahaleler ile gitseler bile yine tekrar iktidara gelirler. Tarih bunun güzel örnekleriyle doludur. Bizler bugün olduğu gibi bundan sonra da halk ile halk için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.