DENİZLİ (CİHAN)- AK Parti Denizli İl Başkanı Av. Avni Örki, CHP’nin hayali seçmen iddiasıyla bilgi kirliliği oluşturan açıklamalar yaptığını kaydetti. Örki, yasaklar üzerine kurulu siyaset anlayışını geliştiren CHP'nin yasakçı bir anlayışla seçim propagandası yürüterek vatandaş düşmanlığı yaptığını söyledi.
    Örki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CHP’li Denizli yöneticilerin “sahte seçmen” iddialarıyla milletin zihnini bulandırmaya çalıştığını ifade etti. Örki, şunları dile getirdi: “Oysa haberler üzerine yaptığımız araştırmalara göre hayali seçmen olarak nitelendirilen kişiler öz be öz Türk vatandaşıdır. Bir kişinin sırf doğum yeri Arabistan olduğu için bu kişinin hayali seçmen olduğunu iddia etmek vatandaş düşmanlığıdır. Yine bir evde 6 kişinin seçmen olarak göründüğü, ancak bu kişilerin aslında mevcut olmadığı şeklindeki iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Bu kişiler de Pamukkale Üniversitesi(PAÜ)’nde okuyan öğrencilerdir. Bir dönem verilen adreste oturmuş ve vatandaşlık haklarını kullanabilmek için, bu adresi Nüfus Müdürlüğü’ne bildirmiş kişilerdir. Hepimiz kadar gerçek hepimiz kadar Türk vatandaşıdır. Dolayısıyla CHP bir kez daha vatandaşın vatandaşlık haklarını kullanmasına tahammülü olmadığını göstermiştir. Kaldı ki CHP bu oy kullanacak kişilerin AK Partiye oy kullanacağını da nereden çıkarmıştır. Seçimde vatandaş oyunu gizli olarak verir sonuçlar açık şekilde sayılır.”
    CHP’nin seçim kuruluna yaptığı müracaat sonunda “Haber Denizli” adlı yerel gazetenin Ergenekon sanığı İlhan Cihaner hakkında gizli tanık Efe'nin açıklamalarına yer verdiği için toplatıldığını atıfta bulunan Örki, “Toplatılmasına karar verilen gazetenin partimizle bir ilgisi yoktur. Ya da bu gazetenin dağıtılması hususunda partimizin yönlendirmesi de söz konusu değildir. Partimiz projeleri üzerinden propaganda yapmaktadır. Seçim propagandasında izlediğimiz yol hizmet siyasetidir. Karalama yalan ve çamur at izi kalsın şeklindeki anlayış bize yakışmaz. Benzer haberlerin bugün dahi birçok gazetede yayınlandığını da biliyoruz. Dolayısıyla birçok gazetede yayınlanan haberlerin derlenmesi suretiyle hiçbir yorum katmadan yeniden yayınlanmasında bizce hukuka aykırı bir durum yoktur. Bu husus dahi CHP’nin basın özgürlüğüne karşı bakış açısını ortaya koymaktadır.” açıklamalarına yer verdi.

    CHP ve adayları hakkında yapılan haberlerde tüm basın mensuplarının dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Örki, haklarında olumsuz olabilecek haberler yapılması durumunda bu haberlerin yapıldığı gazetelerin toplatılması ya da kapatılmasının söz konusu olabileceğine dikkat çekti.
    CHP'nin anlatacağı bir hizmeti olmadığı için evlere işyerlerine partilerinin afiş ve posterlerini asan vatandaşları yıldırmaya çalıştığını anlatan Örki şunları kaydetti: “Afiş ve poster asmak yasakmış gibi bir kanaat oluşturmaya çalışmaktadır. Hatta ellerinde fotoğraf makinesi alan bazı kişiler kendilerine güvenlik görevlisi süsü vererek ‘afiş asmak yasak bunları kaldırmazsan ceza alırsın’ şeklinde vatandaşımızı tehdit etmektedir. İyi bilinmelidir ki; vatandaş artık özgürlüğe ve demokrasiye alışmıştır. Afiş, poster asmak serbesttir. İsteyen istediği partinin afiş ve posterlerini evlerine işyerlerine herkesin görebileceği şekilde asabilir. CHP afişler üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı, hizmete odaklanmalıdır." CİHAN