Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Kongrelerinin beşincisi Güney ilçesinde gerçekleşti. Güney Sinema Salonu’ndaki kongreye AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, , Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve partililer katıldı. Yoğun katılımın olduğu kongre İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarla devam etti. 
ÖRKİ “GÜNEYLİLER YILDIZ GİBİ PARLAYACAK”
Hizmet sevdasının durmadan süreceğini kaydeden AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki “ Hizmet makamları bazıları için kavga demek, bizim için hizmet demektir. Onlar sadece makam sevdalısıdırlar. AK Partililer sadece millete hizmetkâr olmak için bu makamlara tabi oluyorlar. Güven vermek zordur. Sizler etrafınıza güven veriyorsunuz bundan sonra da güven vermeye devam edeceksiniz. Güneyliler gençleriyle, kadınıyla, yaşlısıyla, emeklisiyle sahada bir yıldız olacaksınız ve o yıldız devamlı parlayacak. Hepiniz güneş olacaksınız ve o güneş üşüdüğünüzde sizleri ısıtacak” dedi.
Güney’in yeni hedeflere koşacağını vurgulayan Örki, “Güney karanlıktaydı ama artık aydınlanacak ve yeni hedeflere koşacak. 2015 bizim için yerel seçimlerin tamamlayıcısı hükmündedir. 2015’te Denizli’den seslerimiz gümbür gümbür Ankara’ya gitmezse bilin ki hizmetlerimiz eksiktir. Size soruyorum biz mi sizin yanınızdayız yoksa onlar mı? CHPli Milletvekilleri mi yanınızda yoksa her fırsatta koşup gelen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci mi ? dedi. Salondan güçlü bir alkış alan Örki sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu dava asla yere düşmeyecek, biz bu milletin sevdalıları olacağız. AK Partililer olarak çekinecek bir şeyimiz yok. Bizim alnımız ak, umutlarımız geleceğimiz ak kongrelerimiz de ak . Kongremiz Güneyimiz için hayırlara vesile olsun” dedi. 
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak Güney’e teşekkür ederek, “ Güney’de AK Parti bayrağı dalgalandığı sürece ilçemizde hizmetler devam edecek. 30 Mart seçimlerinde bizleri desteklediniz sizlere teşekkür ederiz.2015 yılında hücre yenilenmesi yapacağız. Yeni yönetimlerle kardeşlerimizi kucaklayarak hizmet aşkımızı sürdüreceğiz” dedi.
UÇAR “GÜNEY’E 17 MİLYONLUK YATIRIM”
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar Güney’e 17 Milyonluk yatırım geleceğini vurgulayarak, “Bizler daha önceden Güney’e yatırımların artacağını söylemiştik. Söylediklerimizi yaptık sizleri kandırmadık. Güney tarihinde böyle büyük yatırımlar görmedi. Heyecanımızı kaybetmeden milletimizden kopmadan ilk hedefimiz 2023 ve sonraki 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla koşacağız.” diye konuştu.

YÜKSEL “GÜNEY’DE TARIM GELİŞECEK”

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel Güney’in bağcılığına yatırım yapılacağını anlatarak, “Burası bağcılıkla geçinen bir ilçemiz. Düne kadar suya hasret olan Güney gölet projesiyle kapalı su sistemleriyle daha da gelişecek. Tarım Bakanlığımızın çiftçilerimiz için hibeleri var, bizler de bunu takip edip Güneyimizin tarımına hibe verilmesi için çalışacağız. Sizler sayesinde hizmet gücü alıyoruz. Durmadan hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
ZOLAN “2015 GÜNEY İÇİN YATIRIM YILI OLACAK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Güney’e yapılan yatırımları anlatarak, “30 Mart’ta bizlere ve AK Partimize sahip çıktınız. Tabi ki en önemlisi Güneyinize sahip çıktınız. Bizler de bu güveninize layık olmak için hep birlikte el ele vererek Güneyimize ve Denizlimize güzel hizmet vereceğiz. Cenaze hizmetlerimiz ve itfaiye hizmetlerimiz Güney’de çalışmaya devam ediyor. Aşağı Çeşme Mahallemize 500 tonluk su deposu yapacağız. Bu depo Yenikonak, Parmaksızlara ve Orta Çeşmeye de su verecek. Haylamaz Mahallemize de 300 tonluk su deposu yapacağız. İhtiyaç olan mahallelerimize 2 km içme suyu hattı döşeyeceğiz. Güney’deki kanalizasyon şebekesini  yenileyeceğiz. Arıtma suyu tesisi de yapıp evlere sağlıklı su hizmeti vereceğiz. 30 Mart öncesi sizlere söz vermiştik ve verdiğimiz sözleri projelerimizle yapacağız. Güney kaderine terk edilmişti. Sizler bizlere yaparsa AK Parti yapar dediniz. Bizler de emanetinize sahip çıkacağız” dedi. Güney’e müjde veren Zolan, “ 2015 yılı Güney için yatırım yılı olacaktır. Süleyman Tombal’a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
GÜNEY HASTANESİNE KAVUŞUYOR
Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan tek hedeflerinin Güney Belediyesini almak olduğunu ve bunu başardıklarının altını çizerek, “30 Mart seçimlerinde hedefimize ulaştık ve Güney belediye başkanlığını aldık.Gerek partimizin yeni kan değişimiyle gerek belediye hizmetleriyle Güney’in refah seviyesini yükselterek gençlerimizin önlerini açacağız. Artık Güneyimizde hastanemizi bahar aylarına kadar faaliyete geçireceğiz ve Güney hastanesine kavuşacak. Yakında da yeni pazaryeri projemiz de gerçekleşecek. Seçimlerde söylediğimiz projelerimizi tek tek gerçekleştireceğiz” dedi.
AK Parti Güney İlçe Başkanı Süleyman Tombal, “ AK Parti’nin Güney’de aldığı en yüksek oyu aldık. Bundan sonraki hedefimiz Milletvekili seçimlerinde partimizi Türkiye ortalamasının yüzde ellisine çıkarmaktır. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi. Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde AK Parti Güney İlçe Başkanı Süleyman Tombal tekrar ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
YENİ YÖNETİM KURULU 
AK Parti Güney İlçe Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluşuyor: Süleyman Tombal, Sami Akkaya, Turan Sarıkaya, Ahmet Şahin Bozelli, Mustafa Karataşlı, Fati Kart, Metin Ekici, Fatma Ger, Hülya Abacı, Merve Kırcalı, Hasan Yolcu, Ramazan Uyanık, Ahmet Akkurt, Mustafa Aykovan, Süleyman Yormaz. İl Delegeleri isimleri ise; Süleyman Tombal, Halil Ayhan, Özay Tanrıverdi, Celal Özbilen, Halil Yağma, Mustafa Erdurgun, Salih Tutulmaz, Mustafa Atik, Hüseyin Özbilen, Sinan Kaçanoğlu.