AK Parti Beyağaç 5. Olağan Kongresi Beyağaç Belediye Düğün Salonu’nda başladı. Kongreye AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, delegeler ve partililer katıldı

HASTA OLMASINA RAĞMEN YERİNİ ALDI

Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alınanAK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, kongrede hastalığına rağmen yerini aldı. Hastalık sürecini aktaran Örki, “Çardak Kongresi’nden sonra rahatsızlandım. Enfeksiyon kapmışım. Doktora  ‘benim ilacım milletimizle kucaklaşmaktır müsaadenizle Beyağaç’a gidip onlarla kucaklaşayım’ dedim. Bolca dua ettik. Bu vesileyle bütün hastalara şifa, dertlilere deva ve güzel günler temenni ediyoruz. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

SİZDE LAF ÇOK İCRAAT YOK

Örki konuşmasının devamında Çardak’ta muhalefeti AK Parti’ye çağırmasının ardından MHP Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal’dan gelen tepkiyi anlattı. Örki, “Ünal bize demiş ki biz partimizden memnunuz. Sayın Ünal Duble yolların planlamasını biz yaptık demiş. Sizde laf çok ama icraat yok. Kendisi de kabul ediyor. Siz yapmışsınız diyor. Hastanede otel konforunda yatan vatandaşımıza, çiftçimize yapılan desteklere , okullardaki öğrencilerimize bir sorun sizin döneminizde mi güzeldi yoksa AK Parti de mi?” dedi. Konuşmasının ardından Örki yeni yönetime başarılar diledi.

BEYAĞAÇ'TA HAYALLER GERÇEK OLACAK

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak Beyağaç’taki hayallerin gerçekleşeceğini belirterek, “Beyağaç herkesin imrenerek bakacağı güzellikte bir yer olacak. Bunların hiçbiri hayal değildir. Beyağaçımızda gençlerimiz istihdam edilecek.  Burada el birliğiyle çalışacağız. Teşkilatımız güçlü olursa bu hedeflerin hepsini gerçekleştireceğiz” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar “Yıllardır ülkemizin biriken birçok sorunu AK Parti’yle 12 yılda çözüldü” dedi. ‘Bugün Türkiye’de başarılıysak sizlerin desteğiyle başardık’ şekinde sözlerine devam eden Uçar “ Biz geçmiş yılların yükünü de telafi edip bir taraftan ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Kongremizde seçilen yeni arkadaşlarımızla Beyağaç’ta başarı destanları yazılacaktır. Beyağaç bizlere sahip çıktı. Bizler de sizler için durmadan çalışacağız” şeklinde konuştu.
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ‘Beyağaçımızın düğünü hayırlı olsun’ diyerek sözlerine başladı. Beyağaç’ın başarılı olduğunu vurgulayan Yüksel, “Beyağaçlılar ne istediğini iyi bilen ve istediğini sabırla takip edip, sonucunda başaran kişilerdir. Beyağaç’ın çıkmaz sokak olmaktan kurtularak Muğla’ya ve Köyceğiz’e ulaşılabilmesi gerekir. Bundan 5-10 sene sonra buralar insanların özellikle gelip kalmak isteyeceği yerler olacak. Bilhassa tabi yaşamın varlığıyla toplumumuz buraya gelmek isteyecektir. Büyükşehir kanunuyla hiç ayırt edilmeden tüm ilçelerimize hizmet gidiyor” dedi. 

BEYAĞAÇ’TAKİ YOLLAR YAPILACAK

Siyasetin fedakarlık gerektirdiğinin altını çizen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Siyaset hiç durmadan koşmak demektir. İl Başkanımız Avni Örki de siyasetteki fedakarlık örneğini hastayken sizlere koşarak göstermiştir. Bu millete hizmet etmek istiyorsan, eşinden, çocuğundan ailenden vazgeçip durmadan koşacaksın” dedi.
‘Bizler de yola çıktık ve 30 Mart öncesi size Bayağaç’ta her şey daha güzel olacak dedik’ şeklinde sözlerini sürdüren Zolan “ Su ücretlerini 4’te 1’e düşüreceğiz demiştik yaptık. İtfaiye ve cenaze hizmetleri de Beyağaç’ta veriliyor. 2015 yılı Beyağaç’ta yatırım yılı olacak. İçme suyu hatlarını değiştireceğiz. Kanalizasyon ve arıtma tesisi yapılacak. Köyceğiz yolu 40 km bir yol ve bunun yapılması gerekiyor. Buranın asfaltlama çalışması için çalışıyoruz. Karacaören yolunu da yapacağız. Kapuz’a giden suyumuzun 3400 metrelik bölümünü değiştireceğiz. Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

40 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay tapu sorununu çözdüklerini anlatarak, “ Sizleri temsilen bunu bakanlarımıza ve vekillerimize söyledim. Beyağaç’ın 40 yıllık kansere dönen tapu sorunu artık çözüldü. 3800 parsel sahibi tapusunu almıştır. Bu kanunda önergede isimleri bulunan vekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BEYAĞAÇ’A SULAMA GÖLETİ VE 10 MİLYONLUK YATIRIM MÜJDESİ

Beyağaç’a yapılacak yatırımları ifade eden Akçay, “Önümüzdeki süreçte suyumuz kesilirle DSİ tarafından açılan 3 sondajımızdan suyumuzu alacağız. Ayrıca Beyağaç’ın en büyük gölet çalışması önümüzdeki dönemde tamamlanacak. Bu göletle birlikte tarım alanlarımızın yüzde yüzünü sulayabilir hale geleceğiz. Sandras Dağı’nın suyunu akıtarak zirai sulamada kullanacağız. 2015 yılında sadece DESKİ’nin yapacağı yatırım 35 km içme suyu hattı, 20 km atık su hattı ve 2 tane arıtma tesisidir. Bu 3 yatırımların maliyeti 10 milyondur” dedi.
Kongrelerin kaynaşmayı arttırdığını ifade eden AK Parti Beyağaç İlçe Başkanı Durali Süpçin hedeflerini anlatarak, “Yeni hedefimiz yeni anayasanın aziz milletimizle buluşturulmasıdır. Bu nedenle ‘biz’ fikri anlayışıyla çalışmak bizim en büyük görevimizdir. Teşkilatlar olarak üstün çalışmalarımızla milletimizin yolunu daha aydın hale getireceğiz. 2015 genel şeçimlerinde milletimizin yüzünü ak etmek bizim en büyük hedefimizdir” diye konuştu. Konuşmaların ardından yapılan seçimde Durali Süpçin başkanlığındaki listeye delegeler güvenoyu verdi.

YENİ YÖNETİM

AK Parti Beyağaç İlçe Yönetim Kurulu isimleri ise şu şekildedir: Arzu Türksever, Ümmühan Azize Allım, Eşref Gözlek, Kenan Çalışkan, dem Özbakır, Mehmet Ali Öztürk, Muhammet Öztürk, Sıtkı Yıldırım, Mustafa Tekin, Habip Çokal, Atilla Şinasi Özdemir, Süleyman Çahan, Hasan gürkaynak, Hasan Merey
İl Kongre Delegeleri ise: Durali Süpçin, İbrahim Gürkaynak, Mehmet Süpçin, Sabahattin Yığınak, Süleyman Çahan, Kerim Aydoğdu, İsmail Hakkı Şahin, Ramazan Sağdıç, Mehmet Kısa.