AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar’ın annesi Ayşe Uçar, Bilal Uçar’dan övgü ile bahsederek, “Kışın okudular, yazın çalıştılar. Çocukken de çok canlı ve hareketli biriydi. 5. sınıfı bitirince eğitim hayatına devam etmesi için Denizli’ye gönderdik. Hafızlığını tamamladı ve İmam Hatip Okuluna gitti. Sonra İstanbul Hukuk Fakültesini kazandı. Her zaman sevdiğimiz ve gelecek anlamında bir kaygımızın olmadığı insandı” dedi. Babası Mehmet Uçar da, Bilal Uçar’ın çocukluğunun çok hareketli geçtiğini söyledi.

YATAĞAN’DAKİ TARLADA ÇALIŞTI

Siyasetten fırsat buldukça tarlaya gelip çalıştığını ifade eden Uçar, “Bu yıl ilk kez ceviz ağacı diktik. Damla sulama sistemi kurduk. Meclisten fırsat buldukça Yatağan’a gelip aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. 7 Haziran seçimlerine yönelik siyasi çalışmalarımız sürüyor. Kısa bir ara verdik ve yeni kurulan damlama sulama sistemini yerinde göreyim dedim. Bu toprağım çocuğu olduğumuz için tarla işlerine aşinayız. Zamanında oduna gittik, inek güttük, tarlada bahçede çalıştık, ağaç diktik. Öğrencilik ve avukatlık zamanlarında da topraktan kopmadık. Bu zaman zarfında kendi bahçemizde çalışmaya devam ettik” dedi.

TOPRAĞI ÇOK SEVİYORUM

Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini aktaran Uçar, “7 Haziran sonrası Yeni ve Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Bu Türkiye için önemli bir süreçtir. Yoğun bir şekilde dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyoruz. 1-2 saatlik bir boşluğumuz vardı. Onu da tarlaya gelerek aileme yardım olmak istedim. Eşim, çocuklarım, annem, babam, abim, yengem, kız kardeşim, eniştem var. Çiftçilikten gelen bir nesiliz. Bu topraklarda doğduk büyüdük. Tarla işleri bildiğimiz bir iş. Küçükken çapa yaptık. Toprağı çok seviyorum” dedi. Tarla çapalayan Uçar, traktör kullandı tarla sürdü.