Denizli CHP, Milletvekili Kazım Arslan, çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya bu projenin ne zaman yerine getirileceğine dair sorduğu soruya ilginç bir yanıt aldı.
Arslan, AKP'nin seçim vaatleri arasındaki Denizli'de 25 bin konut için hem arazinin, hem de planlarının hazır olduğu sözünün tümüyle gerçekdışı olduğunu Bakanın kendi sözleriyle belgeledi.

CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:

"Sayın Bakana bütçe görüşmelerinde açıkça sordum, cevabı 2 ay sonra gecikmeli geldi.Yanıt geciktiği gibi, proje de gecikmeye devam ediyor. Seçim haftasında Denizlimizin her tarafına astıkları afişlere yazarak, merkezde ve ilçelerde araziyi bulduk, projeler hazır dediler. Ama bu hafta gelen cevap ile gösterdi ki her şey bir hayal projesiymiş ve yurttaşlarımızın umutlarının sömürüldüğü ortaya çıkmıştır. Ortada ne bir arsa, ne bir arazi, ne de proje var. Böylece hemşehrilerimizin konut edinme beklentileri boşa çıkmış, bu hayali projeler ve beyanlar ile halkımızı kandırmışlardır.
Siyasi İktidar Denizli'de hayal tüccarlığı yapmış, binlerce işçimizi, emeklimizi ve dar gelirlimizi yok yere konutla aldatmış hemşerilerimizin oylarını almış ve sonrada üstüne yatmıştır.
Bakan Fatma Güldemet Sarı, soruma yeni verdiği yanıtta aynen şunu söylemiştir:

"TOKİ tarafından Denizli merkez ve ilçelerde arsa ve arazi temini yönünde çalışma başlatılmış." Öyle anlaşılıyor ki ortada hiç bir şey yoktur. Hani arazi 1 Kasım'dan önce hazırdı, hani her şey tamamdı Sayın Bakan? Bakanın ifadesine göre "Konut maliyetlerini düşürmek için özellikle hazineye ait taşınmazlar üzerine çalışmalar yapılmaktaymış", henüz bitmemiş. Hani konutların yeri yurdu ve projeleri hazırdı, gerekli izinler alınmıştı? Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanına ve Büyükşehir Belediye Başkanına soruyorum; bu nasıl bir siyaset?

Sayın Bakan;
Seçimin ardından başlanacağı söylenen konutları önce Haziran sonrasına bıraktılar, sonra Kasım ayına ertelediler. Şimdi de Sayın Bakan yeni bir itirafta bulunuyor ve siyasi iktidar derhal başlatma sözü verdiği konutları,TOKİ'nin ihtiyaçları ve imkanları ölçüsünde zamanla yapabileceklerini söylüyor. Gelinen noktada, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi bu hayali vaadinin altında kalmıştır, bir an önce bu vaat yerine getirilmelidir.
Dar gelirli vatandaşa bol keseden atıp, halkın oylarını alıp hayal tüccarlığı yapanlar, şimdi TOKİ'nin dar imkanlarını bahane ederek TOKİ projesini askıya alamazlar.

25 bin konut, dar gelirli her Denizlilinin gecikmeden, derhal ulaşması gereken bir haktır. Barınma hakkını seçim malzemesi yapıp, şimdi "imkanlarımız kıt yalanına" sığınanlara en iyi Denizlili dar gelirli yurttaşlarımız zamanı geldiğinde gerekli cevabı verecektir.

Açıkça soruyorum; daha hangi bahanenin ardına sığınacaksınız? Arazisi ve planları belli olmayan hayallerle daha ne kadar Denizlililerin ev sahibi olmasını başka bahara bırakacaksınız?

Sayın Bakan; artık bu oyuna bir son verin, Denizli'de 25 bin konut sözünüzü gün geçirmeden lütfen yerine getirin, sözünüzü ve vaadinizi tutun, bir an önce bu töhmetten kurtulun." dedi.