CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, 27 Eylül’de, 25 bin konut projesinin detaylarını “15 gün sonra açıklayacağım” dediğini, üzerinden 8 gün geçmesine rağmen, hala bir ses çıkmadığını söyledi. Basmacı, “Vatandaşı oyalayıp, projeyi unutturmaya, sandıklara oy olarak yansıtmaya çalışıyorlar.” dedi.
25 bin konut projesi için Mera arazilerinin plansız bir şekilde TOKİ’ye tahsis edilmeye çalışıldığını da anlatan Yazmalı Efe Melike Basmacı; “Onlar bu projeyi yapamayacaklar demiştim. Bu sözlerim gerçekleşmeye başladı. 7 Haziran seçimlerinden önce açıklanan, seçimlerden hemen sonra yapımına başlanacağı belirtilen, konutlar için hala tutarlı bir açıklama yok. AKP’de önüne gelen bu proje hakkında bir şeyler söylüyor, vatandaşı oyalamaya çalışıyor. Ancak, vatandaş onların bu projeyi yapamayacağına kesin olarak inandı. 
AKP iktidar olamayacağını anlayınca bu proje için tarih bile veremiyor, sürekli erteliyor.  Projeyi açıklayamıyor. CHP’nin projesini kopyaladılar, ama beceremediler. 25 bin konutu yaparsa CHP yapar. Vatandaşı küçük taksitlerle ancak CHP ev sahibi yapabilir. Onlar vaad verir, CHP yapar.” dedi.
Bakan Zeybekci’nin konutlar için 9 milyon metrekare arsayı TOKİ’ye devrettiğini söylemesini de eleştiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı; “Aradan geçen yaklaşık 5 ayda 9 metre yer dahi gösteremediler. Arsa bulduk dedikleri yerler, ya çöplükte ya da otlakta. Bu mudur sizin dar gelirliye verdiğiniz değer?. Bu mudur sizin vatandaşa ayırdığınız yer?.  
Buradan dar gelirli vatandaşlarımıza sesleniyorum. AKP bu işi beceremez. Vatandaşın oylarını alabilmek için her türlü yolu deneyip,  oy avcılığını yapar. Onların derdi 25 bin konu değil ki. Sadece konutlar için yazılan insanların oylarını alabilmek. Vatandaş artık uyandı 1 Kasım seçimlerinde  vatandaş, AKP’ye gereken dersi sandıkta verecektir. CHP 1 Kasım’da tek başına iktidar olacak, dar gelirlinin, çiftçinin, emeklinin, öğrencinin, işçinin özlediğiü, insan gibi yaşayacağı bir hükümeti iş başına getirecektir.” dedi.